Pressiteade

Erakordne suvekuum lükkas järgmisesse aastasse Pärnus sellel nädalavahetusel toimuma pidanud Kartulifestivali, kuna kartulikasvatajatel on saagi päästmisega käed tööd täis. Käsitöö ja talutoodetega kauplev Roheline Laat toimub Port Artur 2 ees aga nii nagu plaanitud, laupäeval ja pühapäeval, 17.-18. juulil kell 10-17.

Festivalile registreerunud kartulikasvatajad teatasid täna kahetsusega, et neil ei ole võimalik Pärnu Kartulifestivalil osaleda, kuna põllul olev kartul vajab praegu erakordsete ilmaolude tõttu palju tööd.

Festivali korraldaja Marko Põldsami sõnul tuleb Kartulifestival kindlasti – järgmisel aastal ja eestilikumates kliimaoludes. “Festivali idee leidis suurt poolehoidu nii kartulikasvatajate kui linnaelanike seas. Eestimaa tänavune päikeseküllane rannailm teeb põllumehele kuhjaga lisatööd ega anna mahti laadal pidutsemiseks,” kahetses Põldsam.

Port Artur 2 esisel väljakul nädalavahetusel toimuval Rohelisel Laadal on käsitööd ja isuäratavat toidupoolist müümas üle 50 Eesti ja Läti taluniku. Laadal pakutakse omatehtud juustu, sõira, rukkileiba, suitsuliha- ja suitsukala, koduõlu ja -kalja, mett, leivajahu, pudrutangu, küüslaugumandleid, kuivatatud puuviljakrõpse, pähkleid, kukekomme. Käsitöö poolelt leiab kodumaist looduskosmeetikat, autoriehteid, kauneid kudumeid, heelgedatud pitsidega laudlinu ja käterätte, maavillast lõnga, omapärast keraamikat ja ausast materjalist köögitarbeid.

Samal teemal: