13.detsembril  peeti Sindi Gümnaasiumis maakondlik vene keele päev milles osales 12 kooli (Sindi Gümnaasium, Paikuse Põhikool, Audru Keskkool, Tori Põhikool, Pärnjõe Põhikool, Are Põhikool, Metsapoole Põhikool, Koonga kool, Pärnu-Jaagupi Gümnaasium, Surju Põhikool, Tõstamaa Keskkool).

tahaks juhtida tähelepanu hoopis praktilisemale näitele, et seada tähtsale kohale ka vene keele päevade korraldamist. Igas keeles on sõnu, lauseid ja väljendeid, mis kõlavad kõige paremini üksnes originaalselt algsel kujul. Alustades kasvõi nimedest. Kõrvale on palju põnevam tajuda venekeelset Matroskin kui eestikeelset teisendit Madrusson. Sama oluline vahe on selleski, kas öelda umbusklik kirjakandja Post Petiverest või Petškin Prostokvašino külast.

Sindi Gümnaasium on alates 2003-st aastast saadik korraldanud Pärnumaal maakondlikke vene keele päevasid. Ainult 2005. aastal tegi seda Audru kool. Viimastel aastatel on tänuväärset ettevõtmist vedanud õpetaja Tatjana Grigorjeva Keerup. 8.-9. klasside päeva läbiviimise eest vastutasid Audru Keskkooli õpetaja Kai Oraste ja Tori Põhikooli õpetaja Aeliita Kask; 6.-7. klasside tegevused pakkusid välja Surju Põhikooli õpetaja Irina Oad ja Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi õpetaja Aili Vunk.

8. 9. klasside õpilased moodustasid 5 liikmelised meeskonnad ja proovisid oma oskuseid ning vene keele teadmisi meisterdades kuuseehteid, milleks vajaliku materjali pidid nad ostma poest. Grupid said 100 rubla, millega oli võimalik minna poodi ja osta vajaminevat materjali. Kogu tegevus toimus vene keeles. Ehte

valmimise järel rääkis iga meeskond sellest, mida nad meisterdasid, millist materjali kasutasid ja palju raha kulutati.

Teiseks ülesandeks oli ristsõna lahendamine, mis kujunes õpilastele parajaks pähkliks. Ristsõnade lahendamisel ei piisanud üksnes vene keele mõistmisest vaid oodati ka teadmisi erinevate maade jõulukommetest. Ristsõna õige lahenduse korral tuli vastuseks üks tuntud venekeelne laul, mille rühmad teistele ette laulsid.
Kolmandas ülesandes oli vaja segamini aetud luuleridadest panna kokku luuletus Дед Мороз.

6.-7. klasside teemaks oli „Reisid Venemaa linnadesse“. Alustuseks mängiti mängu „Saame tuttavaks“. Seejärel jagunesid õpilased paaridesse ja asusid tutvuma Venemaa erinevate linnadega. Igas linnas olid erinevad ülesanded, nagu näiteks murda lahti kirja kood, tunda kuulsaid inimesi Venemaalt, meisterdada Venemaa lipp jne. Linnadega tutvujad, kes kogusid enim punkte, said tagasihoidlikke kingitusi.

„Täname huvitavalt läbi viidud vene keele päeva eest õpetaja Tatjana Grigorjeva-Keerupit ja tema meeskonda. Sindi Gümnaasium oskab alati üllatada, seekord oli selleks päeva sissejuhatava osa näidend "Sõbrad Prostokvašinost", kus tekitas palju elevust kooli direktori edukas osatäitmine postiljon Petškinina. Õpilastele meeldib tulla Teie kooli ja tegelda põneva vene keelega,“ ütlesid Pärnu-Jaagupi vene keele õpetajad Elle ja Aili päeva tulemit hinnates.

Samal teemal: