- Hakkaja meesterahvas, kes on ehitusharidusega, tahab ennast teostada ning aidata kaasa normaalse omavalitsuse tekkele väike­linnas, alustades kõike nullist, võtku ühendust Viljandi rajooni Suure-Jaani linnavalitsusega. Ootame kandidaate aselinnapea (miinimumpalk 370.- rbl), majavalitseja (300.- rbl) ja ehitusväike­ettevõtte juhi kohale.

- Kädva küla Rapla maa­konnas kuulutab välja konkursi perekonnale, kes töötaks taasavatavas Kädva Algkoolis. Kodu loomise võimalus ühepereelamus.

- Kas on veel Eestimaal keegi, kes ei loe ainult rublasid ja kel on võimalus, tahtmine mingi eluase odavalt ära müüa (või üürida, jagada). Hindan ilu, lilli, mitte äriks. 50. aastates rahuarmastaja mees.

- ...Oh tubli tugev mees! Tule meie kolhoosi juhatuse esimehe konkursile. Asume Viljandi maakonnas Leie kolhoosis. Dokumendid (avaldus, kaadriarvestusleht, diplomi ärakiri) esitada 1. juuliks 1990. a.

- Mustakirju karja aretaja! 6. juunil kell 10 Keavas ja 8. juunil kell 10 Arknal seemendusjaamade pullide show. Just sealt leiad oma karjale selle õige! Tule ja vali!

- Lugupeetud talunikud, kui teie maja lähedalt möödub telefoniliin ja teie majapidamises ei ole telefoni, siis võib teid suuresti aidata Aravete KETEs valmistatav seade “Gerda”. Ühendades oma aparaadi “Gerda” kaudu telefoniliiniga, saate omaette numbriga telefoni.

OST, MÜÜK

- Perenaised! Aiamaa saate puhtaks tigudest ja igasugu ussidest, kui ostate Kaarepere Metsakaitsejaamast muskusparditibud. Lisaks saate kõige sobivamal ajal värske ja maitsva prae. Jõgeva rajoon, Metsakaitsejaam.

- Tallinna Piimakombinaat müüb miniarvuti CM 1420 ja 3 personaalarvutit “Iskra 1030”.



SÜNDMUSED 25 AASTAT TAGASI

22.–28. juuni 1987

- 24. juuni. Moskvas Punasel väljakul toimus krimmitatarlaste demonstratsioon. Nad nõudsid oma territoriaalse autonoomia taastamist. 18. mail 1944 küüditati kõik 191 014 krimmitatarlast Krimmist Kesk-Aasiasse ja mujale.Juulis 1987 moodustati valitsuskomisjon, kes hakkas arutama nende ajalooliste õiguste taastamist. Praegu elab neid Krimmis 250 000.

- 25.–26. juuni. Moskvas toimus NLKP Keskkomitee pleenum, mis tunnistas
Nõukogude Liidu üldise kiirenduskursi läbikukkunuks.

- 26. juuni. Jõustus ÜROs 10. detsembril 1984 vastu võetud piinamise ning muu julma, ebainimliku või inimväärikust alandava kohtlemise ja karistamise vastane konventsioon.
Eesti ühines konventsiooniga 1. juunil 2002.

- 27. juuni. Ajaleht Edasi hoiatas ohtliku Sosnovski karuputke eest, mis oli viimastel aastatel levima hakanud ka Eestis. Inimesed olid saanud lausa teise astme põletuskahjustusi ja keegi õnnetu oli karuputke lehte kasutanud tualettpaberina.

- 28. juuni. Iraagi sõjalennukid pommitasid Iraani linna Sardasht sinepigaasi- ehk ipriidipommidega. Esimest korda rünnati tsiviilelanikkonda keemiarelvaga. Käis Iraani–Iraagi sõda (1980–1988).