Käesolevale konkursile jõudis enam kui 2100 tööd Eestist ja üle 1200 kunstiloomingu Jaapanist, Marokost, USA–st, Bulgaariast, Kasahstanist, Lätist, Leedust, Ukrainast, Valgevenest ja Venemaalt. Nii muutub konkurss iga aastaga populaarsemaks ja osalevate riikide ring aina laieneb. Seekordseks teemade valikuks sai „See maailm, kus ma elan”; “Maa värvid”; „Kiiremini, kõrgemale, tugevamalt” ja „Kelleks saada?”.

Žürii valis välja umbes 100 võitjate ja laureaatide tööd Eestist ning mõnikümmend tööd välisriikidest. Lõppenud konkursi võistlustööde hindajaiks olid kunstnikud Vjatšeslav Semerikov, Valeri Laur, Aleksandr Popolitov ja Riikliku Kunstimuuseumi kunstiteadlane Mai Levin. Žürii auesimehed on kunstnikud Oleb Subbi ja Nikolai Kormašov.

Eelkirjeldatud kõrgetasemelise võistluse taustal on erakordselt heameel tõdeda, et enam kui 3300 töö hulgast pälvis ca 120 äramärgitud töö seas 4 aastaste mudilaste astmes auhinnalise 2. koha Kaisa Hartwich, kes käib Sindi lasteaias. Ühtlasi on Kaisa ka kõige noorem, kelle tööd hinnati Pärnumaal auhinna vääriliselt.

Janika Ruul on Sindi lasteaia rühma Naerukillud õpetaja, kelle juhendamisel Kaisa puude maalimisel nii heale tulemusele jõudis. Lisaks näib Kaisa puhul leiduvat paras annus ka n.ö. perekondliku talenti, sest tema vanem õde Grete on samuti auhinna väärilisi töid juba lasteaias joonistanud.

Laupäeva keskpäeval Tallinna Kunstimuuseumis toimuvale

autasustamistseremooniale läheb Kaisa koos kogu perega, kellega liitub samuti tema joonistusõpetaja. Millist kingitust Kaisa kõige parema meelega endale autasuks sooviks, seda ta veel öelda ei osanud. Teada on, et

kingitustena ootavad võitjaid pintslid, värvid, molbertid, kunstiraamatud, muuseumipiletid, teatripääsmed, moblad, mänguasjadest LEGO konstruktorid ja Barbi nukud. Kõigile auhinnatud tööde omanikele, stuudiotele ja koolidele kingitakse käesolevaid töid koondav kunstialbum.

Kindlasti pole Sindi lasteaias Kaisa ainuke juhuslikult esile kerkinud kunstnik. 2007. a. saavutas samal konkursil auhinnalise koha kõige nooremate arvestuses Pesamuna rühma 3 aastane Hedvig Annast, keda juhendas õpetaja Elve Peenoja. Usutavasti toovad konkursi Maavärvid järgnevad aastad Sindi lasteaias uusi lootutsandvaid joonistajaid esile.