President Konstantin Pätsi sünniaastapäeva tähistamine Tahkurannas on saanud paljude aastate kestel Eesti Vabariigi aastapäeva sündmuste avaakordiks Pärnumaal.

Tahkuranna valla arendusspetsialist Tiiu Sommer ütles soojad tänusõnad Sindi Gümnaasiumi õpilastele ja õpetaja Eneli Arusaarele, kes on paljude aastate kestel kaunistanud isamaalise luulepõimikuga Pätsi sünniaastapäeva mälestustseremooniat. Tahkuranna vallas oodatakse nende osavõttu ka järgnevatel aastatel. Samuti hindab arendusspetsialist Mari Suurväli osavõtlikkust.

Lühikese sõnavõtuga esinejaid oli mitmeid. Kõik nad asetasid ka pärja või lilled mälestussamba ette. Pärnu Maavalitsust esindas hariduse- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster. Pärnu Linnavalitsuse poolt asetas lillekimbu Pärnu Linnavalitsuse linnasekretär Riina Roht. Tahkuranna vallast olid kohal vallavanem Karel Tölp ja volikogu esimees Kalmer Metsaoru.

„Kes minevikku ei mäleta elab tulevikuta. Kas Päts oli õige või vale? Kui poleks olnud Pätsu, siis me siin täna ka ei seisaks,“ arutles Kalmer Metsaoru.

Rahvaliidu liige Hannes Toomsalu meenutas tehtud töötunde ja töö hulka, mis on tehtud selle nimel, et täna oleks olemas koht kuhu iga aasta 23. veebruaril tulla ja meenutada meie esimest presidenti ning Eesti riigi ajalugu.

Mälestuspärja asetas ka Pärnumaa Kaitseliidu Maleva esindaja.

Tahkuranna valla elanik Jaan Roonurm tuletas kohalolijaile taas meelde, et meil on oma riik ja oma Eestimaa. „Eesti riik on rikas riik, aga kas meil on ka rikas rahvas? Kui palju palju on selle riigi nimel hukkunuid ja häirivaid asju selle juures veel tänagi,“ esitas Roonurm vastuseid ootavaid küsimusi ja tõi näiteks Pärnu Vanas pargis asuva 1924. aasta riigireeturite mälestusmärgi. Ta avaldas soovi, et see mälestusmärk võimalikult kiiresti teisaldatakse.

Ürituse korraldajad soovivad kõigile ilusat Eesti Vabariigi 93-ndat aastapäeva ja tänavad neid, kes kohale tulekuga austasid Eesti esimese presidendi ning Tahkuranna aukodaniku mälestust.

Samal teemal: