Eile korraldas Paikuse valla Mesimummi Lasteaed koostöös Politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooliga suure jalgrattapäeva.

Pavel Sõsojev jäädvustab kõik autasustatud pildile

Lasteaia administreerimist toetava personali töötaja Pavel Sõsojev ütles, et esmakordselt läbiviidud taoline rattaralli oli korralduslikult isegi pisut „hullumeelne“ ettevõtmine, sest jalgratastel liikusid kõigile ühesuguse pikkusega teekonnal alates sõimeealistest kuni Pärnu Kalevi spordikooli kõige väledamate võidusõidurataste pedaalijateni välja. Muidugi arvestasid viimased kiiruse valikul väga püüdlikult aeglasemalt sõitvate mudilastega, keda emad isad nende tillukeste rataste kohale kummardudes abistasid. Rivi ees liikus

vilkuritega politseiauto ja kõige viimase ratturi järel sõitis politseivärvides jalgrattur. Teekond kulges lasteaia väravast politseikooli õppeväljakule, kus osalejaid ootasid mitmesuguse tegevusega täidetud pesad.

Iga pesa läbimise järel saadi kontrollpaberile tempel. Alustati uurimise pesas. Esmalt tutvuti erineva suuruse ja erinevatest ajastutest pärit jalgratastega. Uudistamise pesas esitlesid jalgrattapoed jalgrattavarustust ja näidati jalgratta remonti. Tarkuse pesas võimaldati panna proovile teadmised liiklusalases mälumängus. Ülesandeid lahendades istuti koos ema ja isaga otse asfaltile maha. Teadmiste täiendamise järel suunduti osavuse pesasse, kus toimus vigursõit. Selle läbinuid premeeriti maiustusega. Vigursõidu kõrval oli võimalus tutvuda esmaabikarbi

sisuga ja sai proovida kätt ka haava sidumise harjutamiseks. Sidemeid keriti umber nuku jala. Eeskuju pesas tutvustasid jalgrattasportlased oma klubi tegemisi ja kontrollpaberile ladus templijäljendeid Karl Brent Premet, kelle võidumedalite ning –karikate hulk oli vaatamata sportlase noorusele päris muljetavaldav.

Lõpuks võeti kohad sisse pikas järjekorras seismiseks, et pääseda ka üllatuste pesasse. Üllatus oli muidugi suur, kui kolme pjedestali astme vahel võis iga osaleja ise otsustada, kui kõrgele ta soovib autasustamisel astuda. Mõnelgi tekitas valikuvõimalus pisut segadust, aga lasteaia õpetaja julgustamisel mõisteti kiiresti, et seekordsel rattarallil riputatakse kõigile osalejatele pjedestali kõrgeimal astmel kuldmedal kaela.

Samal teemal: