Metsa inventeerimise toetuse määr on kuni 100% metsa inventeerimise kuludest, kuid mitte rohkem kui 193 krooni inventeeritud metsamaa hektari kohta. Metsa inventeerimise toetuse määr koos metsamajandamiskava koostamisega on kuni 100% metsamajandamiskava koostamise kuludest, kuid mitte rohkem kui 248 krooni inventeeritud metsamaa hektari kohta. Toetuse saamiseks peab mets olema inventeeritud ja metsamajandamiskava koostatud enne taotluse esitamist.

Taotlemiseks vajalikud dokumendid on:
• Taotlus koos lisaga nr 13
• metsa inventeerimise või metsamajandamiskava koostamise eest väljastatud arve ärakiri ning selle tasumist tõendava dokumendi ärakiri;
• metsamajandamiskava koostamise eest toetuse taotlemisel metsamajandamiskava tiitellehe koopia.

Vajadusel saab metsaomanik taotluse täitmisel abi kohalikult metsaühistult või konsulendilt, kelle kontaktid leiab erametsanduse kodulehelt www.eramets.ee.

Hõlpsaim on taotleda toetust e-PRIA portaalis https://epria.eesti.ee/epria. Taotluse koos vajalike dokumentidega saab esitada Erametsakeskusele ka posti teel või tuua ise kohale Mustamäe tee 50, 10621 Tallinn. Digitaalselt allkirjastatud taotlused palume saata siseriiklik@eramets.ee.