„Meil on vaja niidukit,“ ütles Saidafarmi juht ning Eesti põllumeeste liidu president Juhan Särgava. „Vaatasime ringi ja lõime Pöttingeri peale käed!“ Särgavas lisas, et kuigi Pöttingeri firma tehnika on üks kallimaid, peab see ka kauem vastu. „Mul on seal Harjumaal künkaid, kive ja isegi kaevuauke, mul peavad korralikud riistad olema,“ lisas mees.

Üks Eesti kõvemaid viljakasvatajaid Madis Ajaots aga leidis endale Dammanni iseliikuva taimekaitsepritsi. „See on kolme teljega ja paagi mahutavus on suur,“ põhjendas Ajaots valikut. Ta lisas, et pritsimissuunda reguleerivad kilekardinad, rattad on kõrged ning nn koerakäiguga, et mitte kahjustada teravilja, samuti on lihtne vältida ülepritsimist.

Aasta põllumehe tiitliga pärjatud saarlane Tõnu Post aga ütles, et maamess on selline koht, kuhu lihtsalt peab tulema. „Töölised tulevad kõik homme, ma pean ju enne ära vaatama,“ naljatas Kõljala POÜ juht.

Tuntud põllumeestest kohtas neljapäeval Maamessil veel esimest aasta põllumeest Raivo Mustingut, Estonia osaühingu juhti ning tänavuseks põllumajanduse tippjuhiks nimetatud Ain Aasat, Kevili nõukogu esimeest Jaak Läänemetsa ja paljusid teisi teada-tuntud põllumehi.