Aasta Keskkonnateo tiitli võitja saab 5000 euro suuruse preemia ning õiguse kasutada keskkonnamärgist oma infomaterjalidel ja enda teenuste või toodete reklaamimisel. Aasta Keskkonnateo tiitlile saavad kandidaate esitada kõik soovijad ja lubatud on nii teiste kui ka enda kandidatuuri ülesseadmine. Aasta Keskkonnateo konkursil osalemiseks tuleb täita ankeet, mis asub siin.

Keskkonnasõbralike ettevõtete tunnustamisel selgitatakse võitjad välja kolmes alamkategoorias – keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbraliku toote ja/või teenuse pakkumine ning keskkonnasõbraliku tehnoloogilise protsessi juurutamine – ning antakse välja ka üldvõitja preemia.

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursi üldvõitja saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt välja pandud kuni 35 000 euro suurust preemiat kasutada enesetäienduseks või ettevõtte keskkonnategevuse täiustamise rahastamiseks. Näiteks võib ettevõte minna koolitusreisile, taotleda ressursi- või energiatõhususe auditi läbiviimist või ökomärgist. Iga kategooria võitja ning üldvõitja saab õiguse kasutada keskkonnamärgist oma infomaterjalidel ja enda teenuste või toodete reklaamimisel.

Peale üldvõitja ja kategoorias tunnustatute valib žürii igal aastal välja sobivad ettevõtted, kes saadetakse osalema Euroopa Keskkonnaauhinna konkursil (European Business Awards for the Environment).

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursil osalemiseks saab ankeeti täita siin. Ettevõtte konkursil saab kandideerida ka mitmes kategoorias korraga. Osalemisankeeti saavad täita nii ettevõtete ja organisatsioonide esindajad kui ka eraisikud, kellele on mõni keskkonnasõbralik toode või tegevus muljet avaldanud.

Parimate tegude väljaselgitamisel saavad kaasa rääkida ka kõik inimesed, sest teod lähevad avalikule hääletusele Delfi portaalis. Hääletus algab 10. detsembril ning kestab kaks nädalat. Esimest korda saab rahvas arvamust avaldada ka keskkonnasõbraliku ettevõtte kandidaatide kohta, sest sel aastal antakse välja rahva lemmiku tiitel.

Eelmisel aastal pälvis Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte üldvõidu AS Baltic Fibres. Ettevõtte jaoks on keskkonna- ja kvaliteedijuhtimissüsteemide juurutamine olnud läbimõeldud strateegia, mille tulemusena võimaldab nende tehas Haljalas efektiivselt juhtida ja kontrollida kogu tootmisprotsessi ideedest tarnimiseni.

Aasta Keskkonnategu 2015 konkursi võitjaks kuulutati Eesti Kalastajate Selts ning tunnustuse osaliseks said Hans Soll ning MTÜ Eesti Ornitoloogiaühing.

Jaga
Kommentaarid