Pärast näituse avamist Sindi Linnaraamatukogus. Foto: Helen Parmen

Objektiivi Ordu on seltskond fotograafiaharrastajaid, kelle omavaheline tutvus sai kunagi alguse Delfi pildiportaalis. Oma fotosid üles laadides hinnati ja arvustati üksteise pilte ja ühiselt õpiti kasutama mitmesuguseid fototöötlemise võimalusi.

2010. aastal jõuti ühise diginäitusega Palamuse Kihelkonnakooli muuseumisse, kus vaatajate ees avanesid Lible sauna tuuningud.

Tuunitakse praegugi, kuid rohkem keskendutakse fotograafiale. Kolmel-neljal korral aastas kohtudes külastatakse üksteise kodukoha lähedal asuvaid vaatamisväärsusi looduses ja inimeste loodud keskkonnas. Vahepeal toimub pidev suhtlemine veebikeskkonnas. Vaimu värskena hoidmiseks annab igal kuul keegi ordukatest mingi kindla teema ette ja ülejäänud tulevad samaga kaasa.

Sindis avatud rändnäitus on kokkuvõte rohketest rännakutest rabades, mis on ordukate seltskonna üks eelistatuimaid pildistamiste paiku. Rändnäitusega alustati tänavu märtsis. Kõigepealt oli näitus Tartus Karlova-Ropka raamatukogus, järgmisel kuul juba Tallinna Foorumi majas. Mais nägid pärnakad näitust Endlas. Sindist liigub näitus edasi Raplasse, Kundasse, Põltsamaale, Keilasse, Jõgevale jne.

Näitusel esineb 18 autorit ja vaatamiseks on väljas 38 fotot. Piltide juures puudub märge autori nime kohta. Suurema huvi korral saab nime ja pildi allkirja teada eraldi lehelt.

Samal teemal: