Pärnu Shalomi Abikeskuse Lastemaja päevakeskus Männipargi servas jääb Rääma ja Männi tänavate nurgale. Lastemaja tegevuse eesmärgiks on seatud perede abistamine. Lapsed tulevad meelsasti koduseid koolitöid ettevalmistama, vabaaega sisustatakse huvialateguvustega. Päevakeskust külastavad lapsed kindlustatakse toitlustamisega. Kogupere üritustena korraldatakse perepäevi, koolitusi ja suvelaagreid. Lastemaja tööd juhatab Kristi Ollino.

Täna tulid lastele külla Pärnu sõpruslinna Oskarshamni sõbrad, kelle kingitusena olid juba varem õuele püstitatud mõned turnimist, kiikumist ja muidu ukerdamist võimaldavad atraktsioonid. Tegemist on ettevõtmisega, mida nimetatakse Oskarshamni gümnaasiumi Pärnu projektiks. Ulf Ljungren on Shalomi abikeskuse suur sõber, Laeva Šhalom kapten, gümnaasiumi õpetaja ja käimasoleva projekti juht, kes külastab nende päevade sees Pärnut ja Pärnumaad koos paljude teiste Rootsi sõpradega.

Lastemaja õuele ülesseatud suur grillitünder levitas kaugele eemale meeldivat vorstikeste küpsetamise lõhna. Lahked rootslased askeldasid köögipoolel ja jagasid maitsvaid hot-doge, salatit ja puuvilju. Rootsi koolipoisid aga lõbustasid kokkutulnuid ansambli esinemisega. Vahepeal laskis üllatuesinejana oma kaunil luluhäälel kõlada 7 aastane eesti tüdruk Elly Bärlin. Maja nurgas võisid lapsed lasta endile teha näomaalinguid. Mõned palusid, et nad tingimata pildile jääksid. Päeva

tähtsust ja pidulikust rõhutasid oma kohalolekuga lisaks Shalomi keskuse juhataja Anne Aasale ka Pärnu Linnavalitsuse lastekaitse peaspetsialist Tõnu Poopuu ja Immaanueli koguduse pastor Joosep Tammo.

„Jeesus Kristus ütleb, laske lapsed minu juurde tulla

ja kui ta elaks täna meie keskel, siis ta oleks kindlasti samuti käskinud lastele mänguväljaku ehitada. Teie tegite selle rauast, tema oleks ilmselt teinud puidust,” rääkis pastor lühikeses sõnavõtus enne õnnistussõnade lausumist.

Seejärel suunduti neljast küljest sinise paelaga ümbritsetud atraktsioonide juurde, et hästi paljude kääridega mitmeltpoolt korraga läbilõige teha. Kauaoodatud toiming paiskas lapsed hüpeldes keskpaika kokku ja lusti ei häirinud isegi mitte jämedad vihmapiisad. Seniks, kui tumedad vihmapilved päikese ära varjasid, haaras Pipi Pikksukk enamike lapsi enda järele ja hoolimata ilmataadi veeloopimisest karglesid lapsed koos Pipiga ringmängus. „Me pole suhkrust, et peaksime märga kartma,” hõiskas Pipi ja hüppas kõige kõrgemale. Mõned suuremad siiski ei uskunud Pipi juttu ja ettevaatuse mõttes, et mitte suhkruna märjas ära sulada, otsisid varju räästa all või pugeisd lausa tuppa peitu. Nõnda ei õnnestunud ka maja juhatajaga jutule pääseda, kuid see eest on põhjust veel teinekordki seda põnevalt meeldivat maja külastada.

Homme sõidavad Oskarshamni inimesed Lõpele, et külastada sealset ööpäevaringselt töötavat keskust, mis on mõeldud meestele, kes soovivad oma elu muuta. Lõpel asutatud keskus on samuti Shalomi Pärnu koguduste ühise töö tulemus. Sealse tegevuse toetuseks on loodud Pärnu-Lõpe-Oskarshamn liin. Ühistöö ühe osana toimub homme skatepargi avamine. Aluspinna valmistas ette kohalik omavalitsus. Kõik ülejäänu saadi abistamise korras Oskarshamnist. Keskuse tööd koordineerib Alari Allikas

Shalomi Abikeskus on seadnud enesele ülesandeks aidata kaasa ühiskonna sotsiaalsele, vaimsele ja usulisele tervenemisele. Pikaajalisele kogemusele toetudes usutakse, et

loetletud tahkudele võrdset tähelepanu osutades saavutatakse parim tulemus.

Valdavalt kasutatakse tööjõuna vabatahtlike, kelle panus selles tänuväärses töös kujutab kindlat eluhoiakut.

10 aasta kestel on antud abi täiesti erinevate muredega inimestele. Edukalt töötava omanäolise lastepäevakeskuse kõrval abistakse lasterikkaid peresid, üksikvanemaid, vähekindlustatuid, tulekahjude ja varguste läbi kannatanuid ja teisi. Hoole alla on võetud kodutuid.