Eile saabus seoses Järvi Suvefestivaliga Eestisse dirigent Paavo Järvi. Paavo Järvi on festivali kunstiline nõustaja ning juhatab ise ka kahte võimsat kontserti. Festivali avakontserdil 26.07 tuleb Järvi Festivaliorkestri poolt esitamisele Mendelssohni 5. sümfoonia ning koos segakoor Latvijaga Poulenci „Stabat Mater”. Avakontserdi solist on sopran Aile Asszonyi. Kontserdil „Viva! Mozartˮ 29.07 soleerivad orkestri ees Kalle ja Kristjan Randalu ning metsosopran Annely Peebo. Lisaks Mozarti muusikale on kavas Wagneri Wesendoncki laulud ning Eesti heliloojate Arvo Pärdi ja Helena Tulve muusika.

Järvi Festivaliorkesterisse koondavad Paavo ja Neeme Järvi välismaal karjääri tegevad andekad eestlased, erakordseimad soolomängijad Euroopa tipporkestritest ning parimad mängijad Eesti orkestritest. Järvi Festivaliorkestri kõla erakordsust tõid eelmisel aastal esile nii publik kui arvustajad. Dirigent Paavo Järvi peab dirigeerimiskursuste kõrval festivaliorkestrit üheks olulisemaks festivali alustalaks:
„Mind on eriti huvitanud selle festivali juures kaks asja: orkester ja dirigeerimiskursused. Hea festivaliorkester, kuhu on võimalik kutsuda neid inimesi, kes on tipptasemel ja kellel on huvi koos mängida. Kõige tähtsam on tase, kvaliteet, seepärast oleme me kutsunud siia erakordsed inimesed, näiteks Deutsche Kammerfilharmonie Bremeni esimese viiuli Florian Dondereri ja sooloklarnetist Matthew Hunti, samuti erakordse aldimängija Haagi Residentie Orkestri vioola kontsertmeistri Mikhail Zemtsovi ja Berliini Filharmoonikute soolovioola Máté Szűcsi, eestlastest aga Martin Kuuskmanni, Kalev Kuljuse,Teet Järvi, Toomas Vavilovi, Marius Järvi, Arvo Leiburi, Mari-Liis Päkki, Indrek Leivategija, Juta Õunapuu, Andrus Kaljuste ja paljud teised väga head muusikud.

Järvi Suvefestival on kohtumispaigaks eesti muusikutele üle maailma, andes võimaluse ning põhjuse koju tulemiseks. „Üks selle festivali peamisi ideid on ka see, et eesti noored tippmuusikud üle maailma saaksid koos mängida, sellest inspiratsiooni ammutada ning samuti kohtuda välismaa tippmuusikutega,ˮ lisab äsja Eestisse naasnud dirigent Paavo Järvi.

Lisaks orkestris mängimisele astuvad muusikud Järvi Suvefestivalil koos üles ka kammermuusika kontsertidel ning paljud orkestri liikmed annavad oma teadmisi noortele muusikutele edasi festivali kõrval toimuvatel meistrikursustel. Noori dirigente toetab meistrikursustel ning sellega seonduvatel kontsertidel hea koostööpartner Pärnu Linnaorkester. Kammermuusika kontsertidest suurejoonelisim on 28.07 Pärnu Kontserdimajas toimuv 2 vaheajaga festivali galakontsert. Sellel kontserdil tuleb esiettekandele muuhulgas ka festivali tellimusel valminud Helena Tulve uudisteos.

Omanäolised kavad on koostanud Martin Kuuskmann ning Kalle Randalu. Esimene toob 27.07 Ammende Villa õuel publikuni bossa nova muusika võlud kontserdil „Brazil!ˮ ning teine 31.07 Pärnu Kontserdimajas hõrgu kammermuusika kava. Loomulikult ei puudu festivalilt ka lai Järvi muusikapere. 30. juuli on festivalil nimetatud Järvi päevaks ning kontserte antakse eri koosseisudes mitme põlvkonna poolt. Lastele on mõeldud kontsert Ammende Villas 29.07, kus astuvad üles festivali esinejate lapsed ning tutvustatakse erinevaid pille.

Järvi Suvefestival toimub 26. juulist kuni 2. augustini ning toob Pärnusse 3 sümfooniaorkestrit, 25 dirigenti, 14 kontserti ja 300 muusikut üle maailma. Järvi Suvefestival on välja kasvanud juba aastaid edukalt toimunud Neeme Järvi dirigentide kursusest ning toob publiku ette mitmeid suurepäraseid muusikuid Eestist ja välismaalt. Sellel aastal teeb Järvi Suvefestivali eriliseks Neeme Järvi 75. juubeli tähistamine.