Järvi Suvefestival on välja kasvanud juba aastaid edukalt toimunud Neeme Järvi dirigentide kursusest ning toob publiku ette mitmeid suurepäraseid muusikuid Eestist ja välismaalt. Festivali raames toimub 10 kontserti. Festivalil on kandev roll Järvide suguvõsal, kes on vähemal või rohkemal määral olnud pikka aega Pärnuga seotud. Suurepäraste muusikutena astuvad kontsertidel solistidena üles Teet Järvi, Maarika Järvi, Marius Järvi, Miina Järvi jt, festivali avakontserti dirigeerib Paavo Järvi, lõppkontserti Neeme Järvi.

Järvi Suvefestivali alustalaks on dirigentide meistrikursus, mida juhendavad Neeme ja Paavo Järvi ning Leonid Grin. Järvi kursustele oli tänavu 50 sooviavaldust üle maailma ja saadetud videote põhjal valiti kursustele osalema 16 noort dirigenti 11 riigist (USA, Kanada, Eesti, Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Inglismaa, Valgevene, Austraalia, Jaapan, Kreeka). Dirigentide akadeemia praktikaorkestriteks on Pärnu Linnaorkester ja Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester. Samal ajal toimuvad ka keelpilli- ja puhkpilli meistrikursused, kus meie noori interpreete õpetavad Järvi festivali solistid, sh maailmakuulus viiuldaja Ivry Gitlis, Haagi Residentie orkestri vioolarühma kontsertmeister Mikhail Zemtsov, Leipzigi Gewandhaus-orkestri soolovioola Garreth Lubbe, Šveitsi esiklarnetist Fabio Di Casola, Bremeni Deutsche Kammerfilharmonie kontsertmeister Florian Donderer, Soome kontrabassivirtuoos Oskari Hannula ning Eesti tippmuusikud Martin Kuuskmann, Kalev Kuljus, Arvo Leibur, Elar Kuiv, Teet ja Maarika Järvi ja mitmed teised.

Oma debüüdi teeb Järvi Festivaliorkester, mis koondab endas nii mujal maailmas kui ka Eestis tegutsevaid peamiselt noorema põlvkonna muusikuid ning mida juhatab Paavo Järvi. Orkestri liikmed moodustavad omakorda erinevaid ansambleid ja annavad ka kammermuusika kontserte. Meie noortest muusikutest astuvad üles Silver Ainomäe, Marius Järvi, Juta Õunapuu, Henry-David Varema, Vivika Sapori-Sudemäe, Andres Kaljuste, Mari-Liis Päkk, Anna-Liisa Bezrodny, Anne Ilves, Kaija Lukas, Triin Ruubel, Marge Uus, Mari-Liis Uibo jt

Festivali toetavad Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Pärnu Linnavalitsus, Hasartmängumaksu Nõukogu, Selver jt.

Festivali kava: www.jarvifestival.ee