Hannes Lehiste vanaisa Ernst Teino võitis Pärnus Port Arturi kaubanduskeskuses sisseostu tehes kooliaasta alguses korraldatud loosimise peavõidu, mille kinkis Paikuse Põhikooli viiendas klassis õppivale pojapojale, kes saab õiguse terve aasta käia Pärnu spordikooli ujumistrennis.

Lapselaps Hannes Lehiste ja vanaisa Ernst Teino

Täna andis Port Artur Grupi juhatuse liige Viljo Vetik Port Artur 2 suures aatriumis sümboolselt peaauhinna võitjale üle. Vetik selgitas, et nende firma on 8 aastat toetanud Pärnu maakonnas esimesse klassi astujaid koolitarvete soetamisel. Tänavu augusti lõpus saatis Port Artur 855-le esimesse klassi minevale Pärnu linna ja maakonna lapsele kingituseks koti vihikute, joonistusploki, harilike pliiatsite, joonlaua, pliiatsiteritaja ja kustukummiga.

Selle aasta sussikottidel on esmakordselt Port Arturi lastemaskott öökull Aare. Lapsed valisid nime 2012. aastal. Öökull Aare nime tähendus sobib Port Arturi väärtustega, teadmiste ja vaimsete rikkuste hindamisega, rääkis Port Artur Haldus OÜ turundusjuht Ave Reinson.

Turundusjuhi sõnul said kooliloosis osaleda kõik 19. augustist 8. septembrini Port Arturis oste teinud inimesed, kes täitsid kauplusest saadud loosikupongi. Võitjad loositi välja 9. septembril. Tallinn Dollsi triiksärgi võitis Regina, Rahva Raamatu 5-eurose kinkekaardi Marcus Kivistik, Angry Birds pehme mänguasja võitsid Ralf Paat ja Elisabeth, The Body Shopi huulevõiete komplekti võitis Maret Heinsalu ja kätekreemi kinkekomplekti Helve Põldvee.

Aastaid on Port Artur abistanud laste haridust, huvialadega tegelemist ja oskuste arendamist. Tänavu saadeti laps huvikooli juba kolmandat aastat järjest.

Hannes ütles ajakirjanikega vesteldes, et varem on ta harrastanud jalgpalli, aga nüüd saab lisaks senisele trennile oma sportlikku koormust veelgi suurendada. Ujumistreeningud toimuvad Koidula gümnaasiumi basseinis kolmel korral nädalas. Esimene kahe tunni pikkune ujumispäev sai juba eile ära proovitud. Täna polnud põhjust kahelda Hannese innukuses mitmekülgset sporti teha, sest ta oli kindel, et suudab kahes trennis endaga toime tulla.

Hannese vanaisa Teino mõistis hästi, et mitmes trennis käimine osutuks vanematele sedavõrd kulukaks, mis poleks kuidagi võimaldanud ujumisega tegelemist. Teino jutust selgus, et tegelikult olevat ta esmalt püüdnud loosikupongi pakkumisest loobuda. Kuna prillid polnud kaasas, oli tülikas kupongi täita. Aga kena müüja Port Artur ühe kingaäris aitas selle tema eest ära teha. Teino käis koos oma naisega kingi ostmas paar päev enne loosimist. „Mõni päev hiljem helistati ja teatati peaauhinna võidust, mis oli väga meeldiv üllatus. „Ma ei ole mitte kunagi loosimistel võitnud,“ ütles 62-aastane Teino.

Samal teemal: