Pärjameistrid  Valeri Žutškov ja Aivar Sutt on tulnud katuselt alla

Head tava järgiv sarikapidu peeti ajal, kui ehitatud oli ca 7 kuud ja teist sama palju jäänud veel tähtaegseks tööde lõpetamiseks. Paikuse vald ja AS YIT Ehitus sõlmisid spordi- ja tervisekeskuse projekteerimis- ja ehitustööde lepingu mullu 6. juunil. Jõulukuu 5. päeval jõuti nurgakivi paigaldamiseni.

Parima pakkumisena sõlmitud lepingu maksumus on 2,992 miljonit eurot. Suurprojekti toetatakse Euroopa Liidu kohalike avalike teenuste arendamise programmist 1,340 miljoniga. Ülejäänud 1,650 miljonit tasub vald, kellel tuleb kulutada veel 110 tuhat eurot sisustusele. Nii kujuneb tervikprojekti kogumaksumuseks 3,1 miljonit.

Täna tänasid ja tervitasid ehitajaid Kuno Erkmann ja Paikuse Põhikooli õppealajuhataja Sirje Solom. Ehitusinspektor Milli Laas iseloomustas aastaid kestnud Paikuse Põhikooli juures tehtud juurdeehitusi kui kuue õmblemisega nööbi külge. See on olnud eeskuju vääriv järkjärguline arendus alates ajast kui kool kolis endisesse EPT büroohoonesse. Möödunud aastate sees on toimunud kümmekond laiendust: kahekorruselise põhihoone kohandamine kooliruumideks; olemasolevale hoonele ehitati peale kolmas korrus; lisandusid olmeruumid; võimla avamine; koolihoone mahu suurendamine selle pikendamisel; tööõpetuse maja avamine; söökla valmimine; nurga juurdeehitus algklasside majaks; praegu käsilolev spordi- ja tervisekeskuse ehitus; järge ootab aula ehitamiseni jõudmine. Väjaspool hoonet on valminud suur staadion ja noortekeskuse juures skate-park.

Sirje Solom ütles, et praegu õpib koolis 438 õpilast. Kolme klassiruumi lisandumine olemasoleva hoone osas leevendab senist ruumikitsikust. Laienduses saab ruumid ka raamatukogu.

Valmiva juurdeehituse suurimaks tegemiseks on spordikompleks, kuhu tuleb suur saal, maadlussaal, jõusaal, aeroobika saal,120 kohaline pealtvaatajate tribüün, tualetid, treenerite ruumid ja majutustoad sportlastele, inventari panipaik, riietus-, pesemis- ja saunaruumid. Invasportlastel on oma riietus- ja pesemisruum, samuti wc.

Tervisekeskuses saab ruumid perearstikeskus, hambaravi ja apteek.

Ehitustöid juhib projektijuht Alar Saarik. Järelvalvet teostab AS Telora-E.

Samal teemal: