Pärnu Linnavalitsuse avalike suhete nõunik-teenistuse juhataja Maria Murakas teatab, et
pärnakaid võõrustavad Vaasa Vöyrinkaupungi kool ja Variska kool ning muusikakool Kuula Opisto. Kohtutakse ka Pekka Haapaneniga, kes on Eesti aukonsul Vaasas.

Tantsijad, lauljad ja pillimängijad esinevad koolides ning linnaruumis. Enamik Pärnu noori on 7.-9. klasside õpilased. Kunstikooli õpilased, direktor Kristel Kallau ja õpetajad Rait Pärg ning Kristel Pajos viivad läbi kunsti töötube. Eesti rahvatantsu töötuba korraldab Ühisgümnaasiumi ringijuhendaja Reet Juurikas. Pärnu õpilased saavad osaleda Vaasa koolide õppetundides.

Noorsootöö ja hariduse valdkonnas on sel aastal juba toimunud ja ees ootamas veel ühiseid ettevõtmisi. 19.-20. veebruarini viibis Vaasa delegatsioon Pärnus, avati ühine õpilaste kunstinäitus. Märtsi algul toimus Skype´i vahendusel koolidevaheline viktoriin, milles osalesid Pärnu ja Vaasa koolide 8. klasside õpilased. Septembris tulevad vastukülaskäigule Vaasa õpilased ja õpetajad. Esinetakse Pärnu koolides, toimuvad ühised töötoad. Oluline on, et kahe linna noored säilitavad omavahelise kontakti ja head suhted.

Pärnu ja Vaasa koostöö on kestnud 57 aastat.

Samal teemal: