Esimene advendipüha saabus Pärnusse tugevate sügistuulte, vihmasaju, märgatava veetõusu ja ilma lumeta, kuid vaatamata looduse heitlikule meeleolule tuli linnarahvas jõuluaja algust rõõmsal meelel tervitama. Kristlikes kogudustes peeti jumalateenistuseid ja lauldi jõululaule. Kõige kaunimad üldtuntud jõululaulud, nagu „Püha öö“ ja mõned teised jäid täna siiski veel püha jõuluõhtut ootama.

Eliisabeti kirikust võeti pärast jõululaulude laulmist tuli kaasa ja toodi tormilaternas läbi linna Rüütli platsile, kus õpetaja Enn Auksmann ja linnavolikogu esimees Vahur Mäe inimestele elavat tuld koduteele kaasa andsid. Jõulumuusikat mängis Pärnumaa Kaitseliidu Puhkpilliorkester Saxon, mida dirigeeris Tanel Villand. Samuti esines vokaalansambel Greip. Lions klubi Koidula pakkus vahvleid ja jõuluglögi.

Kuna sel nädalavahetusel peetakse Pärnus MTÜ Eestimaa Jõuluvanade Ühenduse korraldusel 11. ülemaaline jõuluvanade konverents, siis teel mööda Rüütli tänavat ja üle Kesklinna silla Kentuki Lõvi pubisse minnes peatus umbkaudu poolsada jõuluvana koos suure hulga päkapikkudega ka Rüütli platsil. Kuuldavasti pidavat teiste hulgas olema ka Eestimaa Jõuluvanade Ühenduse auliige Rootsimaalt – kui vali tuul talle teel olekul just takistusi ei teinud.

Jõuluvanade konverentsi korraldaja Mart Tõnismäe sõnul keskendub seekordne kokkutulek tervislikele eluviisidele ja õppepraktika käigus mängiti läbi 24. detsember juhuks kui ka siis pole lund. Täna võis näha jõulutaate saane vedamas mööda musta asfaltbetooni, suusad õlal. Mõni uhkem jõulumees liikus ka autoga. Nõnda pole kartust, et võimaliku lumepuuduse korral jõulumehed ja jõulud tulemata jääks.

Samal teemal: