Eelmise aasta sügisel alanud projekt “Koostöös õppimine infotehnoloogiaajastul” hõlmab tegevustega kahte aastat ning lõpeb 2013. aastal konverentsiga.

Projektis osaleb mõlemast riigist kolm kooli. Pärnust Ühisgümnaasium, Hansagümnaasium ning Raeküla kool. Pärnu Keskraamatukogu kaasamise kasuks otsustati projekti teema alusel, milleks on informatsiooni ja infotehnoloogia lahenduste kasutamine õppetegevuses. Kaasa löövad ka projektis osalevate koolide raamatukogud. Projekti koordineerivad Pärnu linnavalitsus ning Buskerudi maakond Norras.

Esimene projektiaasta keskendus uutele õppemetoodikatele: toimusid filmi- ning e-keskkondade kasutamise koolitused õpetajatele. 2011. aasta oktoobris käis 12- liikmeline Pärnu õpetajate grupp Norras tutvumas sealsete võimalustega.
Tänavu, eelolevast kolmapäevast nädala lõpuni on Pärnus külas 15- liikmeline grupp Buskerudist.

Projekti esimene päev saadetakse mööda keskraamatukogus, kus keskendutakse raamatukogu osale kooli õppetegevuses ning infootsingute toetamisele õppetegevuses. Keskpäeval kohtub keskraamatukogus külalistega ka linnapea Toomas Kivimägi.

Neljapäeval külastatakse Ühisgümnaasiumit, kus toimub edasiste õpitegevuste kavandamine. Kell 13.30 algab samas avatud väitlus „E- õppe poolt ja vastu- kuidas leida tasakaal?“ Reedel on Hansagümnaasiumis arutluse all kunst ja disain ning visuaalne kommunikatsioon. Tehakse ka projekti senisest tööst kokkuvõtted ning kavandatakse tegevused järgmiseks projektiaastaks.

Koolide vahel koostööd edendavad Comeniuse projektid on väga tuntud. Vähem on juttu olnud aga Comenius Regio alaprojektidest, mis toetavad regioonide vahelist ja regioonide sisest koostööd. Koostööprojekti rahastaja on sihtasutus Archimedes.
Sihtasutuse Archimedes rahastatud Comeniuse Regio projekt “Koostöös õppimine infotehnoloogiaajastul” puhul on tegemist omanäolise üleeuroopalise regioonide vahelise koostööga ning see on suunatud täiskasvanutele.

Varasemalt on samalaadseid projekte läbi viidud kuues Eesti omavalitsuses.