Tunni kestel oli võimalus nautida Tulekild poolt korraldatud tuleatraktsioone, kauneid uisupoognaid spordiklubi Põhjatäht uisukooli kasvandikelt, keda treenib Anne Avingo, Janne Ristimetsa tantsustuudio lapsi ja krõbedat muusikat ansambli Epordwerk esituses.

Jääfestivali avas Pärnu abilinnapea Annely Akkermann, kes ütles, et linnal on erilised suhted külmataadiga, sest hästi külmunud on nii jää, lumi, puud ja mõnel isegi nina, varbad ning sõrmedki. Kuid siiski on lähematel päevadel Pärnu linnas veel kuumi kohti, mida tasub külastada. Ta rõhutas, et alates nüüdsest on Pärnule lisandunud suve, kevade ja sügise hooaja kõrvale ka neljas – jää hooaeg. Akkermann soovis, et inimesed naudiksid jää ja tule kohtumist peo meeleolus: kuuma sõprust, suhteid, jooke ja jääd.

Juba reede keskpäeval võis näha Rüütli ja Pühavaimu tänavatel valgeid lahtiseid katusealuseid ja kinniste seintega telke, mille tippusid ehtisid punased ja sinised lipukesed. Paraku jäid nad täna enamuses tühjalt kasutuseta järgmisi päevi ootama. Ilmselt oli põhjuseks erakordselt madalad külmakraadid. Laupäeval jätkub Jääfestival kalapeoga Pärnu jõel. Vallikäärus, mis on jääfestivali peaareen, toimub uisukarneval.

*

*

Samal teemal: