"Ostsee report" on pika traditsiooniga telesaade Saksamaal. 45minutiline saade on eetris korra kuus pühapäeva õhtul NDR (Norddeutscher Rundfunk) kanalil ning peamiselt kajastatakse teemasid Balti- või Skandinaaviamaadest. Saatel on pea miljon vaatajat ning sel aastal tähistatakse 25. aastapäeva. Pärnus käidi saatejuht/toimetaja Alexandra Drube juhtimisel.

Sakslased viibisid kohal kogu festivali aja ning tutvusid ka Pärnu ümbrusega. Võttegruppi saatis Jääfestivali meeskonna poolt Laura Haarakalju ning Pärnumaad aitas tutvustada Pärnumaa Turism, vahendab festivali vastutav korraldaja Piret Hallik-Sass.

Enim pakkus võttegrupile huvi Jääfestivali raames toimunud jää-arhitektuuri workshop ja lumelinna ehitamine ning vabariigi aastapäeval toimunud suurejooneline vabaõhukontsert „Eesti Pidu“, kus vabaõhulaval astusid üles Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester, solistid Tanel Padar ja Birgit Õigemeel, bänd ja Pärnumaa koorid. Saade algab Jääfestivali lumelinna ehitamise lõiguga ning lõppeb Eesti Peoga, vahepeal põigatakse aga Soomaale. Jääfestivaliga kõrvuti on saates ka uudis Rootsi kuningapere järelkasvust.

Saade on järelvaadatav aadressil http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/ostsee_report/media/ostseereport241.html

Samal teemal: