Eesti meeste neljapaat teel võidu poole, foto Rein Kilk, Eesti Sõudeliidu kodulehelt

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Allar Raja ning Kaspar Taimsoo sai pühapäeval, 16. septembril Põhja-Itaalias Vareses toimunud Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali.
Naiste ühepaadil sõitnud Kaisa Pajusalu saavutas samadel võistlustel kolmanda koha.

Linnavalitsuse nõupidamisel otsustati määrata sõudeklubile Pärnu 2000 euro suurune preemia, sellest Tõnu Endreksonile 1000 eurot ja Andrei Jämsäle 1000 eurot ning sõudekeskusele Kalev 2250 euro suurune preemia, sellest Allar Rajale 500 eurot, treener Matti Killingule 1000 eurot, Kaisa Pajusalule 500 eurot, treener Roman Lutoškinile 250 eurot.

Rahalise preemia määramisel arvestati nii sportlaste rahvastikuregistri järgset elukohta kui ka kohalikku klubisse kuulumist.

„Nii neljapaadi meeste kui Kaisa tulemused on suured. Nende, paljude treenerite ning klubide aastatepikkune sihikindel töö selle nimel veelgi suurem. Linna poolt määratud preemia suurus ei korreleeru sellega kuidagi ega pretendeerigi sellele. Tegemist on sümboolse materiaalse äramärkimisega. Kindlas usus ja veendumuses, et nii neljapaadi kui Kaisa suuremad sõidud on veel tegemata. Ja sellega ka preemia suurust määrates arvestades…“ lisas linnapea Toomas Kivimägi kommentaariks.