Pressiteade

Port Arturi toetusel valmis Pärnu noorte vokaalansamblil Greip esikplaat “Üks viis”, mille kaunist a cappella muusikat saab nautida laupäevasel plaadiesitluskontserdil Pärnu Kontserdimajas.

Greip on Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi vilistlastest koosnev a cappella kvintett. Greip loodi jaanuaris 2006, mil Fred Rõigas otsis gümnasistidest lauljaid, kellega osaleda Pärnumaa ansamblite konkursil Kevadümin 2006. Projekt õnnestus, koju toodi esikoht. Aga ühisest laulmisest oli raske loobuda. Nüüdseks on esinetud nii Pärnus, Šiauliais, Bielefeldis, Vaasas kui Leipzigis.

Ansambel laulab vaid a cappellas ning repertuaar koosneb väga eriilmelistest lauludest: rahvalaulutöötlustest, omaloomingust, tuntud pop-rock lugudest, ballaadidest ja jazzilikest paladest.

“Meie repertuaari kirjusus on taotluslik,” märkis ansambli Greip laulja ja juhendaja Fred Rõigas. “Kirju eelkõige meie enda pärast. Erinevate stiilide praktiseerimine hoiab meid värskena. Ja just värskus on see, mida tahame ka kuulajatele pakkuda,” lisas Rõigas.
2010. aasta novembris ilmuva debüütalbumi „Üks viis“ pealkiri tulenes ansambli sisemisest tunnetusest, et lauldakse ja asju aetakse ühel viisil, viiekesi koos ollakse kui üks. Peagi täitub ansambli viies tegutsemisaasta, mida samuti plaadi pealkiri võib kirjeldada. Kõik plaadil kõlavad laulud on aranžeeritud greibilikuks. Greibi muusika on suunatud nooremale kuulajaskonnale, ent põnevat äratundmisrõõmu leidub igas vanuses inimesele.

Port Artur on Greip debüütalbumi suurtoetaja, andes Pärnu noortele andekatele muusikutele võimaluse oma unistused ellu viia.

Plaadiesitluskontsert toimub 20. novembril kell 19.00 Pärnu Kontserdimajas. Külalistena astuvad üles Uku Suviste, B2H ja Maia Vahtramäe.

Ansambli Greip koosseis
Karin Leetsar, sopran
Mari Holm, alt
Fred Rõigas, tenor
Rauno Muttik, bariton / beatbox
Reimo Kiisk, bass
Madis Isand, helirežissöör

Tunnustus:
Kevadümin 2006 1. koht
Kevadümin 2007 Grand Prix
Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevad, üleriigiline konkurss 2007 vokaalansamblite kategoorias, segaansambel 1. koht
Leipzigis rahvusvahelisel vokaalansamblite konkursil “A cappella” 2009 koht esikümnes.
VIII Pärnu Rahvusvaheline Koorifestival 2010 hõbediplom
Rahvamuusikatöötluste festival Moisekatsi Elühelü 2010 Põlva linna eripreemia parimale laste- ja noortekollektiivile.