Täna Väärikate Ülikooli kuulajate ees esinenud abilinnapea Annely Akkermann vastas muude küsimuste kõrval kuulaja küsimusele, kes pole rahul senise tööga Pärnu ümbersõidu teel. Kodanik küsis kriitiliselt, kas linnal on võimalik Maanteeametile selgeks teha, et töö, mida seal praegu tehakse, pole töö tegemine. Pool silda asfalteeriti ära, siis kooriti uuesti üles. Küsija seisukohalt tuleks nii tiheda liiklusega teel teha töid mitmes vahetuses, et võimalikult kiiresti taastada normaalne liikluskorraldus.

Pärnu abilinnapea Annely Akkermann tunnistas, et peale tähelepanu juhtimise ei saa linnavalitsus mitte midagi muud teha. „Teede ja infrastruktuuriga tegelev abilinnapea Romek Kosenkranius on käinud vastavatel töökohtumistel. Seda projekti on tabanud mitmed ebaõnnestumised ja riigihange ei ole kaugeltki nii hästi sujunud kui ta oleks pidanud minema. Kahtlemata ei ole sellega rahul Pärnu linnavalitsus, linnakodanikud ega üldse mitte keegi,“ vastas abilinnapea, kes nõustus kahetsusväärse tõdemusega, et väga suurt kahju kandvate vigade eest ei olda valmis võtma vastutust.

Eile sai kogu trass täies pikkuses läbi käidud. Et nähtust veel paremat selgust saada, palusin vastata mõnele lihtsale küsimusele Maanteeameti avalike suhete peaspetsialistil Allan Kasesalul.

Lihula maantee üks osa näib olevat asfalteerimiseks ettevalmistatud, kas võib oodata peatset liikluse suunamist uuele lõigule?

Asfalteerimisega alustati täna ning järgmisel nädalal suunatakse liiklus uuele niidile.

Silla ehituse alguseks on planeeritud septembrikuu teine pool ning Läänepoolne ühendustee peab valmima lõplikult järgmise aasta suveks.

Raba tänava ja Ehitajate tee ristil oleva tunneli ees on kõrgepinge mast segamas ehituse jätkamist, kas selle teisaldamine on kõrgepinge haldajale saanud raskusi tekitavaks ülesandeks?

Kõrgepinge liini mastid likvideeritakse, kui valmib ja hakkab tööle ehitatav kaabelliin.

Ehitajate tee Papiniidu silla poolne üks osa on samuti eeskujulikult asfaltimiseks ettevalmistatud, kas läheb juba sel sügisel asfalteerimiseks või tehakse seda hiljem koos pikema trassiga.

Ehitajate tee Papiniidu silla poolse ristmiku asfalteerimine algab pärast Lihula maantee uue niidi valmimist, seega järgmisel nädalal - proovilõik juba sellel nädalal.

Seoses praagiga Papiniidu sillal pikeneb silla remont. Milline on uus kokkulepitud valmimise tähtaeg? Või ei olegi seda tehtud, et mitte ehitajat kannustada kiirustamisele ja uuele võimalikule praagile?

Papiniidu silla Tallinna suunaline pool valmib järgmisel nädalal ning lõplikult avatakse neljarajaline liiklus (2+2) oktoobri lõpus või novembri alguses. Arvatavasti ilmastiku tõttu paigaldatakse Riia suunale ajutiselt viimane asfaldikiht, mis järgmise aasta kevadel vahetatakse lepingujärgse kihiga.

Millal võib kaameraga minna uue Liivi tee ehituse algust jäädvustama?


Liivi tee ehitustöödega - nähtavasti eeltöödega - alustatakse septembri kuu lõpus ning avalikkusele nähtavad tööd tehakse juba oktoobrikuus.

Samal teemal: