Installatsioon enne avamist

Pärnus toimuva “Watergate’i” peakorraldaja Priit Valkna ütles, et tänane sündmus on sümboolne algus veefestivalile ja Pärnu veepäevadele. „Selle aasta veefestifal “Watergate“ on seotud väga paljude koostöödega. Praegu käivitame esimest koostööd AS Pärnu Veega, hiljem algab koostöö Pärnumaa võidupäeva maratoni ja võidupüha paraadiga, samuti Kaitseliiduga - kõik see kokku moodustab suure festivali aja, mis lõpeb jaanipäeval.“ rääkis Valkna vahetult enne installatsiooni „Veekraan“ avamist Pärnu Linnaraamatukogu esisel platsil. „Kõige värskema uudisena ütleks aga seda, et oleme jõudnud kokkuleppele Marko Matverega, kes on väga tihedalt seotud veega, olles viibinud juba 8 ja pool kuud vee peal ning nüüd saab teha oma esimese kontserdi taas maapeal just kodulinnas Pärnus,“ tutvustas Valkna 22. juunil kella 17.00-st algavat kontserti, kuhu kõiki pärnakaid ja külalisi oodatakse. „See on pikk päev ja võiks pikalt üles lugeda paljusid tuntud muusikuid, alates põnevatest kooslustest nagu Ott Leppland ja Tanel Padar, veel esinevad Ivo Linna, Liis Lemsalu, Maarja ja Hardi Volmer koos Singer Vingeriga.

Pärnu Vee juhataja Garri Suuk nimetas veepäevade olulise osana homme algavat tõsist konverentsi raamatukogu konverentsisaalis, mille avab keskkonnaminister Keit Pentus. Esinejad saabuvad Keskkonnaministeeriumist ja Eesti Veeühngust. Tuleb Aleksei Turovski, kes räägib puhtast joogiveest, veekogudest, nende seisundist, aga ka veemajanduse kitsaskohtadest ja edusammudest. Samal ajal on sadamakail veetehnikanäitus, kuhu tulevad teisedki maakonnad. Õhtul tehakse kokkuvõtteid veemajanduse projekti esimese etapi lõpetamisest.

Samal ajal jagatakse raamatukogu ees puhast joogivett. „Meie labori töötajad näitavad kuidas tehakse analüüse ja valatakse spetsiaalselt Pärnu Vee poolt tehtud pudelitesse joogivett. Jagatakse niipalju kui huvilisi on ja pudeleid jätkub. Alustatakse reedel kell 13.30,“ rääkis Suuk järgmise päeva kavast ja sellestki, et nii reedel kui laupäeval korraldatakse veel laste joonistuste võistlus vee teemal. Kokkuvõtet tehakse Ranna pargis laste mänguväljakute juures, kus Lotte tuleb lapsi lõbustama. „Selline on Pärnu Vee panus nendesse päevadesse, aga see on ka seotud projekti lõpetamise ja vahekokkuvõtete tegemise ning iseseisva vee ettevõtte 40. aastapäevaga,“ sõnas Suuk.