Praegu paikneb veel MiniZoo  aadressil Akadeemia 1; lähikuudel asub terrarium ümber Vana Tallinna tänaval asuvasse endisesse pakimajja

Erinevalt Akadeemia 1 eluhoone keldrikorrusl asuvast 100 m2 suurusest pinnast saab Vana Tallinna tänava endises pakimajas olema ruutmeetreid miniloomaaia jaoks enam kui kaks korda rohkem. Seni kehtis linnavalitsuse ja mittetulundusühingu vahel vara tasuta kasutusse andmise leping kuid uuel pinnal tuleb Põldsamile kuuluval mittetulundusühngul hakata tasuma rendihinda, mida nüüd linnavalitsus väikese summaga toetabki. Kulutusi tuleb teha ka hoone kohaldamiseks vastavalt roomajate vajadustele. Põldsam ütles, et ainuüksi 2.5 meetri pikkuseks kasvanud Niiluse krokodilli jaoks ehitatav bassein läheb maksma erinevatel hinnangutel 640 kuni 930 eurot.

Üldse on Põdsami terraariumis umbkaudu 150 isendit 70-st liigist. Kõik nad on Eesti oludes haruldused ja isegi Tallinna loomaaias pole võimalik enamikke näha, mitmeid isegi mitte Euroopa loomaaedades. Näiteks tokara-habu (Protobothrops tokarensis) kasvab kuni 115 cm pikkuseks. Põldsami jutustuse järgi elab ta Jaapanis üksnes kahel tillukesel subtroopilise kliimaga saarel, millest ühe suurus on 7 km2 ja teine vaid 1 km2 suurune. Need on Tokara saared Ryukyu saarestikus. Mürgine madu toitub kaljudel, põõsastikes ja kultuurmaadel liikudes sisalikest, närilistest ja konnadest.

MiniZoos elavad veel mürkmadudest kurikuulus Teksase lõgismadu ja Kesk-Aasia kobra, aga ka Eestis elavad rästikud. Samuti suured kägistajad võrkpüütonid ja tiigerpüütonid. Sisalikest näeb miniloomaaias gekosid ja nüüdseks meilgi koduloomana omaks võetud roheleeguane. Kõik nad lebavad rahulikult oma kohtadel, vaid üksikud liigutavad endid laisalt kohta vahetades mujale. Nende rahu ei suuda häirida ka teiselpool klaasi hoogne Põldsami käe liigutus ja kui ta paremaks pildistamiseks avab mõne suure akna, ei hooli roomajad ka siis sellest karvavõrdki.

Veel leidub Põldsami loomaias kõige tavalisemaid kilpkonni, mis on erineval viisil tema kogusse kogunenud.

Niiluse krokodill vajab ammugi juba paremaid tingimusi; Gabooni rästik
kuningboa punases valguses; võrkpüüton

Samal teemal: