Port Artur 2 on oma interaktiivsete installatsioonidega Balti- ja ka Põhjamaades ainulaadne kaubanduskeskus. Interaktiivsete instalatsioonide eesmärk on muuta poodlemiskeskonda huvitavamaks ja meeldivamaks ning anda inimesele mõista, et ka temal on osa keskuse meeleolu loomisel.

5. juunil, Port Artur 2 maja avades, oli võimalik tutvuda videoinstalaltsioonidega, mille autor on Andres Adamson. Interaktiivsed videoinstallatsioonid on meeleolukad ja töötavad vaid inimeste osalusel ning on siiani leidnud ainult positiivset vastukaja, eriti laste ja noorte hulgas.

1. septembril, tarkuspäeval, avati Port Artur 2 suures fuajees ka heliinsatallatsioon, kus arvutitehnika saavutused on ristunud kunstiga. Saksa arvutiteaduri Hans-Gunter Lock'i ja koreograaf Teet Kask'i poolt loodud interaktiivne heliinstallatsioon on juba visuaalselt effektne oma hõbedaste vihmavarjudega. Vihmavarjude võlu avaneb siis, kui nende all kõndida - katusega ruumis hakkab kostma vihmasabin ja äikesemürin ning muid inspireerivaid helisid.


Heliinsatallatsioon on järjekodne meelolu loov interaktiivne installatsioon, mis võimaldab inimestel anda oma osa kaubanduskeskuse sisekeskkonna kujundamisel.

Lähiajal on valmimas veel üks - termoobjekt!