Port Arturi kaubanduskeskuse turundusjuht Tair Anton teatab, et suure laadapäeva raames toimuvad Roheline laat, taaskasutuse, kukli- ning käsitöölaat.

“Roheline laat pakub ehedaid maitseid ning väljundit kohalikele tootjatele ja tarbijatele,” sõnas Rohelise laada korraldaja Marko Põldsam, kelle kinnitusel on seekordsel laadal oma toodanguga väljas juba mitmed Pärnumaa väiketootjad.

60 Eesti ja Läti talunikku pakuvad omatehtud juustu, sõira, suitsukala, leivajahu, pudrutangu, küüslaugumandleid, kuivatatu puuvilju, pähkleid, kuuma suppi ja kukekomme. Läti ehtekunstnikud on väljas väärismetallist autoriehete kollektsiooniga. Roheline laat toimub Port Arturis juba kolmandat korda. Eelmised, pärnakate poolt väga soojalt vastu võetud Rohelised laadad leidsid aset eelmise aasta novembris ja detsembris.

Taaskasutuslaat keskendub lastekaupadele, aga muidugi pakutakse ka meeste- ja naisteriideid. Riideid, mänguasju, sportimisvahendeid ja muid lastetarbeid tuleb müüma 40 pärnumaalast. Lisaks lastetarvetele leiab laupäevaselt laadalt ka taaskasutatud materjalidest valmistatud käsitööd – lapitekke ja ehteid. Taaskasutuslaada korraldaja Krista Nõmme sõnul kogub taaskasutuse teema Pärnumaal üha rohkem poolehoidjaid. Taaskasutuslaadale kauplema on võimalik registreeruda veel reedel, 14. veebruaril helistades telefoninumbrile 5158425.

Käsitöölaadal müüb omavalmistatud ehteid Lasterikaste Perede Liit.

Kuklilaadal pakuvad maitsvaid vastlakukleid Port Arturi toidupood, kohvik Florinda Paikuselt ja Kadri kohvik Pärnust.

Laadapäeva kauplemisalaks on Port Artur 1 tagune väljak, Port Artur 2 külgmine õu, väike ja suur aatrium.
Laupäeval avatakse Port Artur 1 kolmandal korrusel laste ja noorte mürgeldamistuba Port Land, kus saab hüpata batuutidel, lasta alla liumäest, kihutada mudelautode ringrajal, läbida osavus- ja takistusradasid ning mängida jalgpalli ning jäähoki lauamänge.
Port Arturis on jätkuvalt avatud hansateemaline lumelinn. Lastele algab laupäeval kell 11 jututund Apollos, Port Artur 2 kolmandal korrusel. Jututunnis loetakse lastega ühte toredat raamatut ning pärast meisterdatakse või mängitakse samal teemal.

Sõbrapäeva, 14. veebruarit tähistab Porta Artur kell 12 algava lastediskoga Mini Pordi Mängumaal Port Artur 2 kolmandal korrusel. Sõbrapäeva üllatus ootab ka kõiki Port Landi külastajaid.

Lisainfo:
Suure Laadapäeva korraldaja Margit Kurn, tel 56929848
Rohelise laada korraldaja Marko Põldsam, tel 58166353
Taaskasutuslaada korraldaja Krista Nõmm, tel 5158425
Kuklilaada korraldaja Margit Kurn, tel 56929848
Käsitöölaada korraldaja Maive Põder, tel 56769838
www.portartur.ee

Samal teemal: