Et ternespiima ei tohi segada tavapiimaga, nõuab selle töötlemine eraldi kokkuvedu ja eritehnoloogiaid, mis raskendab oluliselt selle ümbertöötlust traditsioonilistes piimatööstustes. Seega tuleks ternespiimast toodete või preparaatide valmistamiseks luua eraldi töötlemisüksused või nn ternespiimaköögid farmide juurde.

Eestis oleks võimalik valmistada ternespiimast kapsleid, mida praegu tuuakse Uus-Meremaalt või Austraaliast. Samuti tuleks kõne alla terne eksport näiteks Saksamaa farmaatsiatööstustele. Ternespiimapulber on tavapulbrist vähemalt kümme korda kallim.

Ternespiim on bioloogiliselt väga kõrge väärtusega toiduaine, milles on eriti kõrge immuunsüsteemi tugevdavate immunoglobuliinide sisaldus. Kõige väärtuslikum osa ternespiimast saadakse esimesel lüpsipäeval, mil piimas on immunoglobuliine umbes 7% tavapärase 0,07% asemel.