"Kuulutasime konkursi välja juuni lõpus, et veinivalmistajad saaksid aegsasti hooajaks valmistuda. Päris võistluseks läheb küll alles järgmise aasta mais, kui Türi Lillelaada raames valitakse välja parim vein, aga selleks ajaks peab ju midagi olema ka pudelitesse tehtud."

Konkursiveine hindab pädev žürii, kelle seas on väga nimekaid veinispetsialiste Eesti Sommeljeede Assotsiatsioonist.

Veinivilla esindaja Tiina Kuuler kinnitab, et Eesti veinikelnerite professionaalne ühendus on juba ammu otsinud võimalust viia end kurssi Eesti oma marja- ja puuviljaveini maastikul toimuvaga ning konkurss, kuhu oma veine toovad üle Eesti paremad veinitegijad, on selleks just parim koht. Hindajate seas on ka Soome suurima koduveinitarvikutega kaupleva firma Viinitalo juht.

Veinid võistlevad erinevates kategooriates. Eraldi klassi moodustavad Eesti viinamarjaveinid ja puuvilja- ning marjaveinid ning eraldi hinnatakse dessertveine ja kuivi lauaveine.

2011. aasta esimeses kvartalis toimub kolm piirkondlikku eelvooru – Põhja- Eesti, Lõuna-Eesti ning Saarte-ja Lääne-Eesti voor, mille kohta ilmub info Maalehe lisas Targu Talita ja Veinivilla kodulehel www.veinivilla.ee. Iga veinimeister võib soovi korral esitada võistlema nii mitu erinevat veini. Iga võistlev vein tuleb korraldajatele esitada 3 pudeliga – eelvooru ja finaali tarbeks ning üks veel juhuks, kui mõnel pudelil on näiteks korgiviga.