- ½ kg sinikaid

- ½ kg õunu

- ca ½ kl vett

- 100 g moosisuhkrut

Puhastan sinikad viljavartest, mis on üsna tüütu tegevus, kuid vähese koguse puhul mõeldav. Koorin ja tükeldan valminud õunad (’Valge klaar’). Panen puhastatud sinikad vähese veega keema. Kui marjad on keedes mahla välja andnud, lisan õunatükid. Keedan tasasel tulel, kuni õunad on enam-vähem lagunenud. See võtab ligikaudu 15 minutit. Siis mikserdan kõik ühtlaseks püreeks ja segan suhkruga. Keedan veel veidi aega vahtu riisudes, aga mitte kauem kui 5–7 minutit. Parajalt paksu värvika moosi tõstan kuumalt purkidesse ja kaanetan õhukindlalt.

Väga hea on ka sinika-metsvaarika kompott. Muidu ära põlatud sinikaid kasutan seepärast, et need kasvavad mu kodu lähedal ja nende korjeaeg kestab kaua. Kaugemal marjul käia ega rasket kandamit tassida enam ei jaksa, aga natukehaaval tehes koguneb talveks siiski korralik tagavara.

RAINA

Järvamaalt