Konverents tõi siia kokku ligi 200 osalejat enam kui 20 riigist.

Konverentsi avas esmakordselt Eestit külastav SOS Lastekülade maailmapresident Mr Siddartha Kaul. Arhitektuuri õppinud Siddartha Kaul liitus SOS lastekülade liikumisega tänu oma isale, kellele usaldati organisatsiooni loomine Indias.
Mr Siddartha Kaul konverentsi avamas.

1978. aastal lõi ta esimese SOS lasteküla Lõuna-Indias ja kolm aastat hiljem suunati Kaul Sri Lankale, et selleski riigis organisatsioon luua. Ta on aidanud luua organisatsiooni Vietnamis ja Kambodžas. 2004. aastal Aasiat laastanud tsunami järel korraldas ta hädaabisaadetiste toimetamist katastroofis kannatanud riikidele. Töötamine erinevate sotsiaalsete, majanduslike, usuliste ja poliitiliste süsteemidega Aasias on õpetanud teda mõistma väärtushinnagute mitmekesisust.

Kokkutulnuid tervitasid Riigikogu asespiiker Laine Randjärv, Keila linnapea Enno Fels jt.

Konverentsi eesmärgiks oli saada ülevaade, vahetada kogemusi ja tugevdada eri osapoolte koostööd riskilaste, sh vanemliku hooleta jäänud laste hariduse edendamiseks, mis on probleemiks ka Eestis.

Konverentsi tulemusena luuakse rahvusvaheline võrgustik edasiseks kogemuste vahetuseks ja koostööks ning arutletakse, millised on rahvusvahelised kogemused haridusvõimaluste andmisel sotsiaalses riskis elavatele lastele (vanemliku hoole kaotus, vaesus jm tegurid).

Konverentsi korraldas SOS lastekülade rahvusvaheline organisatsioon ja see sai võimalikuks tänu toetajatele: Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond, Eesti Välisministeeriumi Arenguabi projekt, Põhjamaade Ministrite Nõukogu NordPlus Horizontal projekt. Estonian Air, GoRail ja Tallink toetasid osalejaid piletitega.

SOS Lastekülad (www.soschildrensvillages. org) on rahvusvaheline heategevuslik organisatsioon, kes pakub kodu vanemliku hooleta lastele ja tegeleb peredega, kus on oht laste hülgamiseks.