Kaisa, milliseid lilli viimsilased eelkõige eelistavad?

Viimsilaste eelistused on samad, mis inimestel mujalgi – eelistatakse värskeid lilli. Konkreetsed soovid olenevad juba sellest, kellele lilli kingitakse ning ka kinkija tujust. Kuna Viimsis on palju eramajasid koos aedadega, siis valitakse tihti just terrassile või õue sobivaid taimi. Lõikelilledest on praegu populaarsed tulbid, mille värvikirevad õied muudavad kodu rõõmsamaks. Väga palju kingitakse endiselt ka orhideesid.

Muudame poes tihti väljapanekuid ning see annab klientidele võimaluse märgata lilli, mida teisel päeval ehk tähelegi ei paneks. Väga palju paneme poodides rõhku ka aknakujundustele, mis annavad inimestele uusi ideid ja tekitavad positiivseid emotsioone.

Millised on tavad lillede kinkimisel ehk kui palju ja milliseid lilli peaks erinevate sündmuste puhul kinkima?

Konkreetsed tavad ei olegi enam nii olulised, pigem arvestavad inimesed sellega, kellele lilled viiakse ning millised kogemused kinkijal lillede saajaga on. Osad inimesed armastavad näiteks potililli ning neile pole seega mõtet lõikelilli kinkida. Teised aga eelistavad hoopis maitsetaimi. Seetõttu võiks tavade asemel pigem lähtuda eelkõige lillede saaja soovidest.

Mida tähistavad lillede erinevad värvid?

Traditsiooniliselt tähistavad punased lilled kirglikku armastust, pulmade puhul valitakse heledamad toonid või hoopis pulma sümboliks valitud värv. Meestele eelistatakse kinkida oranže või kollaseid lilli ja matuste jaoks valitakse valged õied. Aga ka värvide puhul võiks lillede ostja mõelda sellele, kellele ta kauni kimbu või lillepoti viib ning millised on selle inimese eelistused.

Kindel on see, et lilled muudavad elu ilusamaks ja neid ei saa kunagi olla liiga palju!

Kas lillemaailmas valitsevad ka trendid?

Jardini poodides on olulisel kohal looduslähedus. Meie lilleseadjaid inspireerivad näiteks pajutibudega oksad ja muu looduslik materjal, mida kimpude ja seadete puhul palju kasutatakse. Maailma põnevaid suundi uurides võib näiteks tuua Hollandi, kus integreeritakse seadetesse väga vana puitu ning erilisi oksi.

Millised on kõige erilisemad soovid, millega kliendid on teie poole pöördunud?

Soove on olnud väga fantaasiarikkaid ja vahvaid. Inimesed on näinud internetis väga erilisi lilli, näiteks musti tulpe. Nii laia valikut me veel ei paku. On ka lõbusaid juhtumeid. Näiteks ostis üks härra roosbegoonia ja uuris, kas see on ikka piisavalt kastetud – kas 100 kilomeetrit peab vastu. Teisel korral soovis klient osta aaloe taime, sest oli kuulnud, et tegemist on hea õhupuhastajaga ning ta soovis seda endale tualettruumi panna