Dekoratiivelementidena kasutab Alar aia ilmestamiseks endiste aegade põllumajandustehnikat– nii on aeda toodud hobusega veetav looreha, kartulivõtumasin ja niiduk, mille arhailine olek ja pisut roostekarva jume tekitavad mõnusat nostalgiat.

Ökosepa mesi

Muuhulgas peab Alar aias mesilasi – kokku 18 taru –, kes mullu kogusid ligi 500 liitrit mett. “Mõtlesime, et väga põnev oleks proovida. Esimesed tarud ostsime Viljandimaalt. Kohalik mesinik käis paar korda nõu andmas,” meenutab Alar Sepp mesinduse algust.

Mett turustab Alar Tallinnas, aga ka laatadel nagu seepigi, mida ta teeb hobi korras küll tõrva, küll kaselehtede lisamisega kaubamärgi “Ökosepad” all. Kaubamärgi esimene pool viitab loodusesõbralikule tootele, teine pool perekonnanimele Sepp, mida perekond uhkusega kannab.

Jaana kuuseistikutega, millest tulevikus peaks võrsuma korralik kuusehekk.

Pottides kuuseistikud

Lisaks mesilastele märkab silm maja taga aedikus lambaid– viite pruuni ja kahte valget. “Tõime Põlvamaalt, kõik on poisid,” täpsustab Alar. Nemadki on aiale ehteks.

Valgesoo aia lilledega tegeleb perenaine Jaana (45). “On jäänud ajaloolised talulilled –pojengid, mõned iiriselised, tulbid, ka krookused õitsevad kevadel. Meil ei ole õnneks olnud selliseid närilisi, kes tulbisibulad ära söövad,” ütleb ta.

Enamuse aiast katab siiski muru, mida Alar pügab korra nädalas. Selleks kulub neli tundi. Kui kõik tunnid kokku lugeda, mis muru peale kulub, teeb see aastas kaks täispikka töönädalat. Aeda varem põhjast ja läänest piiranud suured kuused võttis Alar maha, kuid juba on kavas istutada uued – nii võrsub pottides 66 tillukest kuuseistikut, mis varem või hiljem hekina oma koha leiavad.

Võiks arvata, et Alar ja Jaana ongi elukutselised aednikud. Tegelikult töötab Alar Viru Elektrikaubanduses ,Jaana ITW Constructionis. Igapäevast leiba teenitakse ehitustarvikute müügiga. Aed on rõõmuks.