Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp ütles, et rahastatava uuringu eesmärk on saada põhjalikum ülevaade meie lendoravate asurkonna suurusest ja ka geneetilisest tervisest. „Ei saa tulemuslikult kaitsta seda, mida ei tunne. Usume, et algav lendorava kaitse tegevuskavaga ette nähtud töö annab meile uusi ja paremaid teadmisi, kuidas edukalt kaitsta seda salapärast looma meie looduses.“

Euroopas elutseb lendorav vaid kahes riigis: Eestis ja Soomes. Eestis elab lendorav valdavalt Ida-Virumaal, vähesel määral ka Lääne-Virumaal.

2015. aastal alustati lendorava DNA proovide kogumise metoodika väljatöötamisega ning teostati esimesed katsetused lendorava ekskrementidest liigspetsiifilise DNA eraldamiseks. Antud projektiga on kavas analüüsida muude lendorava tööde raames 2015. ja 2016. aasta kevadel võimalikult paljudest erinevatest leiukohtadest kogutud proove, et siis saada juba täpsem ülevaade Eesti lendoravapopulatsiooni suurusest ja killustatusest.

Projekti „Lendorava Eesti asurkonna geneetiline uuring ja avalikustamine“ rahastatakse KIKi keskkonnaprogrammi looduskaitse alaprogrammist 42 030 euroga.