A.M.L. Ltd asutaja ja juhatuse esimees Marģers Lūsis rääkis, et näitusehallides oli enne Läti taasiseseisvumist mehhaniseerimise ja tehnilise disaini büroo, kus on üle 500 töötaja. Aastal 1992. asutati firma, mis võitis pakkumise korraldada põllumajandusnäitus.

“Meil polnud kogemusi. Esimesed kogemused saime Frankfurdis näitusel käies ja hiljem ka mujal,” meenutas Lūsis.

Algselt oli tegu tehnika- ja põllumajandusnäitusega, aastate jooksul on lisandunud keskkonna valdkond ja muud teemad. Täna osalevad näitusel ka metsafirmad, kodunduse ja käsitöö ettevõtjad.

Üks eksponentidest, Ltd “Silva” omanik Silva Jeromanova ütleb, et osalemine näitusel on sotsiaalne ja hariduslik, mitte äriprojekt.

“Oluline on näidata ka õpilastele ja üliõpilastele, kuidas näeb välja kaasaegne tehnoloogia. Ka linnainimesed ei tea sellest midagi,” rääkis ta.

Jermanova lisas, et näitus on koht, kus saab kokku kolleegidega ja näha konkurentide pakutavat.

Läti põllumajandusminister John Duklavs tõstis esile seda, et põllumajandustootjad saavad Rāmava näitusel omandada uusi teadmisi ja küsida nõu ekspertidelt.

Sügisnäitust on viimastel aastatel külastanud keskmiselt 10 000 külastajat, eriti palju on metsanduseettevõtjad. Nagu meie Maamessil tavaks, peetakse nüüd ka Läti näitusel raievõistlused.

Teine põllumajandusnäitus toimub kevadel, tavaliselt nädal või paar enne meie Maamessi.

Ja nii nagu Maamessil on eksponente Lätist, on seal esindatud ka Eesti firmad.'