"Sellest ma saan aru, et esimene lendab orki, aga meie omad sõtkuvad sama rada pidi järele," kirjutab Thor Gothard. „Ei taheta näha teiste vigu vaid tambitakse veel hullemate vigadega samas rajas.”

Mansion Ghost toob välja, et need majad on tehtud ainult ja ainult energia kokkuhoidu silmas pidades, kõik muu on teisejärguline ja elamiskõlbulikkus järjekorra lõpus.

"Meie päevil käivad asjad ikka nii, et suure hurraaga hakatakse peale ja siis istutakse maha ja kratsitakse kukalt, et millega siis nüüd hakkama saadi. Ikka see, et hästi mõeldud, aga välja kukub nagu alati. Kas keegi kõige selle eest ka vastutust võtab? Et sokutati poolik toode, mis tegelikult ei tööta ega hakkagi tööle. Ja süüdi pole, nagu alati, keegi," kirjutab kommentaator Sihver Plaat.

Norras elav Muideks kirjutab, et seal on sama probleem, kuid teemat ei taheta käsitleda, kuna paljud teenivad soojustamise ja sundventilatsiooni pealt: „Alles üleeile oli telekas saade, kus teemaks äsja kõige kõrgemal ja kallimal tasemel renoveeritud maja, mis juba hallitas kui krt seestpoolt. Küll väidetavalt käisid kohal ventilatsiooni paigaldajad, mõõtsid õhuvoogusid ja tegid asja korda, st nüüd tõmbab jälle! Aga. Kui palju on neid inimesi, kes telesse ei pöördu, ei märkagi, et kuskil värvi või plaatide vahel laes vohab hallitus?”

Üks tervise üle muret tundev kommentaator usub, et tulevikus läheb hullemaks: „Eks ta ole, praegu on asi veel uus ja paljud probleemid pole isegi veel avaldunud. Kui neid umbseid kaste on juba piisavalt ehitatud, küll siis saabub ka probleemide laviin, mille ees on maja omanik muidugi üksi ja ükski Brüsseli või kohalik ametnik ei võta süüd ja ei tule appi. Seda muidugi karta ei tasu, et eestlane kui Euroliidu üks vaesemaid kolib oma hallitavast majast välja ja ehitab uue. Elatakse edasi ja saadakse hunnik kroonilisi haigusi.”

„Liginullenergiamaja kõlab kui natuke rase...” märgib üks humoorikalt.

Loe teisigi kommentaare, kuid viska kõigepealt pilk peale loole endale – kas tänasest Maalehest või internetist: "Soome võitleb hallitusega, Eestis on viimane aeg naabrite vigadest õppida".