Kui osalesin kohalike omavalitsuste valimistel, siis mõtlesin kohe, et kui mul tekib võimalus, siis olen valmis töötama seal vallavanemana. Sain tookord seal ka kõige rohkem hääli, seega oli inimestel ka ootus, et olen valmis seda tegema.

Ütlesin juba tookord, et tunnen, et riigikogus on piisavalt tehtud ja tahan edasi liikuda. Olen aktiivne inimene, tahan tegutseda ja riigikogu enam sellist võimalust ei paku. See on muidugi mugav töökoht, kuid see pole minu jaoks oluline.

Peale KOV valimisi jäime opositsiooni. Mulle tundub, et oligi õige, et ma ei saanud tookord vallavanemaks, sest asju oli veel teha, näiteks lahendada mahetoetuste probleem lahendada riigikogu tasandil.

Mul on ka tunne, et suudan valda tuua uut hingamist ja uusi projekte. Kuna mul on valitsusega head suhted, siis loodan, et suudame Jõhvi valla jaoks midagi olulist saavutada.

Kui hästi tunnete kohapealseid olusid ja olete ametivahetuseks valmis?

Mul pole küll omavalitsustasandil kogemust, kuigi olen küll olnud volikogu liige. Vallavanema ametikoht on siiski midagi muud.

Aga ma tean Jõhvi olukorda ja tunnen probleeme, mis ootavad lahendamist.

Päris palju on neid asju, millele lahendus on olemas, see tuleb lihtsalt realiseerida.

Kas plaanite osaleda ka järgmistel riigikogu valimistel?

Jah. Kuid konkreetselt riigikokku minek sõltub sellest, mida seal teha saan. Niisama pinki istuma minna ei kavatse.

***

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Martin Repinski kandideeris esmakordselt 2015. aasta parlamendivalimistel saades 1556 häält. Repinski asendusliikmena asub riigikogus tööle Eevi Paasmäe.

2017 KOV valimistel kogus Repinski Jõhvis 306 häält.

Volikogu istungist otseblogi teinud ajalehe Põhjarannik teatel hääletati vallavanema palgaks 3600 eurot.