Leedust Türile sõitnud maasikataimede müüja selgitas, et neil Leedumaal on laadahooaeg juba läbi, nii tulebki müüjatel sõita üha enam põhjapoole.

„Ma ei ütleks, et taimede hinnad on Türi laadal liiga kõrged, näiteks Leedus sain ma nende eest isegi veidi kõrgemat hinda, samas Eestis saan korraga rohkem müüdud,“ rääkis leedukas. Nii pakkus meie lõunanaber Türil ampelmaasikat hinnaga 2 eurot, maasikataimed maksid tal samuti 2 eurot taim.

Lätlasest roosikasvatajal oli samuti kauplemisega kiire, sest rahva huvi oli märagatav. Lätlase erinevat sorti roosiistikud olid müügis hinnaga 7 eurot ühe istiku eest, suuremad istikud aga läksid kaubaks 10 euro eest.

Kodumaisetel lillemüüjatel olid järgmised hinnad: ampel 15 euroga, topeltampel 17 euroga; hõbekakar, piimalill, salvei, daalia, petuunia maksab 3 eurot taim; maitsetaimi võib laadalt osta euroga tükist; seller, petersell, koriander, salvei, põõsastill ja basiilik – iga maitse eest 1 euro.

Ja nagu ikka – müügil on ka vorstid, juustud, pirukad, õlled – igale maitsele laadahinnaga. Eriti maitsvad olid Seto taar ja Setomaa hapendatud kurgid.

Ühe päeva käepael lillelaada külastamiseks maksab 2 eurot, alla 12aastastele on sissepääs tasuta. Lillelaada parklates parkimine on tasuta, kuid vähemalt üks ettevõte pakub ka tasulist parkimist. Laat on avatud ka 18. mail kell 8:00-19:00 ning 19. mail kell 8:00-15:00.