• Maamessi raames toimuv Kevadkarikas
  • Eesti raiemeistrivõistlused Haapsalus 4. juunil
  • TOP 10 Kurgjärvel 1. juulil koos metsanduse kutsevõistlustega

Kevadkarikas on võistlustest kõige mahukam, pikem ja põnevam. Ühe vaieldamatult kõige põnevama uuendusena Maamessil on sel aastal 12-meetriste palkide langetamine, mis annab pealtvaatajale selgelt aimu puu langetamiseks vajalikust täpsusest ja puu maapinnale kukkumise jõust. Kõigil pealtvaatajatel on võimalik mütsatusi lähedalt jälgida ja oma taldu vastu maad surudes ka tunda. Kui pealtvaatajatele on see ala põnev ja hästi jälgitav, siis võistlejatele enestelegi pakub see kordades suuremat pinget, kui senini kasutatud laserlõikuse meetod.

Võistlejad teevad läbi ka võistkondliku teatevõistluse, mis pealtvaatajatele põnev ning kus arvesse läheb kõigi meeskonnaliikmete kiirus, vastupidavus ja täpsus. Eelmisel aastal uue alana programmi toodud sprindivõistlus võitis samuti nii pealtvaatajate kui võistlejate poolehoiu. Kes eelmisel aastal kohal ei käinud või videot ei näinud, siis selgituseks, et sprindivõistuluse põhimõte on selline, kus iga võistleja teeb järjest ilma puhkepausideta läbi raievõistluse platsi alad. Huvitavaks teeb võistluse asjaolu, et see kõik toimub paaris, see lisab pinget nii võistlejatele kui pealtvaatajatele.

Lisaks tavapärastele raievõistlustele pakub Kevadkarikas sel aastal vaatamiseks võsasaagide võistlust. Noorendiku hooldus on muutumas meie metsades järjest olulisemaks, seetõttu otsustati ka seda võistlust messipublikule näidata. Osalema on oodatud kõik, kes tunnevad end võsasaega nagu kala vees ja tahavad oma oskused ja närvi proovile panna!

“Kevadkarikas 2016” ajakava:

Neljapäev, 21. aprill

14.00 Võsasaagide võistlus
17.30 Autasustamine

Reede, 22. aprill

09:00 Avasõnad tervituseks Eesti Metsaseltsi presidendilt
09:10 Võistlusnumbrite loosimine, võistlejate esitlus
09:30 Langetamine
14:30 Raievõistluste sprindivõistlus
16:30 Autasustamine

Laupäev, 23. aprill

09:00 Ketivahetus
täpsussaagimine
kombineeritud järkamine
13:00 Laasimine
14:00 Teatevõistlus
15:00 Autasustamine ja võistluste lõpetamine

Jaga
Kommentaarid