Luitejooks 2012

Mis muudaks tervisesportlase veel rõõmsamaks, kui peale pikka talve lumest vabanenud männimetsaalune jooksurada. 21. aprillil toimuv Rannametsa Luitejooks koos Luiteretke, lastejooksude ning koertekrossiga tähistab Pärnu Kahe Silla klubi hooaja algust.

Tänavu on Luitejooksu ja Luiteretke rada läbinud märkimisväärsed muudatused. Varasema 5km asemel on distantsi pikkuseks 8,3km ja ka stardi- ning finišiala korraldus on tundmatuseni muutunud. Start antakse kell 12.00 Vana-Riia maanteelt ning esmalt suundutakse üle Timmkanali silla, misjärel läbitakse ligi 1km asfaltkattega maanteelõik. Seejärel pööratakse mere poole ning liigutakse ligi 2km liiva- ja kruusakattega külavaheteid ning ületatakse kanali kergliiklussild. Lisandunud, ligi 3km rajaosa, on lauskmaa, misjärel liitub distants varasemast tuntud Luitejooksu rajaga.

 

Kõik järgnev on aga varem osalenutele tuttav ja legendaarne - esmalt lausikum, seejärel aga Baltimaade kõrgeima liivaluite, 38 meetrit kõrge Tõotusemäe otsa juhatav luidetevöönd. Järgneb emotsionaalne ja kiire laskumine finišisse, mis nüüdsest asub stardiliiniga ühel joonel, ehk et kokkuvõttes läbitakse 8,3km ühel ringil.

Taaskord on võimalik koos peremeestega Koerte Luitekrossil mõõtu võtta ka neljajalgsetel sõpradel. Raja pikkuseks on 5,4 km ning start antakse kell 10.00.

Alates kell 11.00 on võimalik pere pisematel oma võimed proovile panna, sest just siis antakse stardipauk lastejooksudele. Pärast lastejookse on avatud laste hoiu- ja mänguala nendele lastele, kelle vanemad jooksma või kõndima lähevad.

Info ja registreerimine Pärnu Kahe Silla klubi kodulehel aadressil www.2silda.ee ja Port Artur 2 kaubanduskeskuse infopunktis kuni 19.04 kell 17.00. Võistluspäeval toimub registreerimine kohapeal.

Samal teemal: