Pärnu-Jaagupi staadionil ja spordikeskuse lähistel asuvatel võistluspaikadel said tänavu kokku Are, Halinga, Paikuse, Vändra, Surju, Suure-Jaani, Tori ning Türi vald.
Võistluskavasse võeti meeste rannavõrkpall, naiste võrkpall, jahilaskmine, pendelteatejooks, juhtkonna mitmevõistlus, kergejõustikuprogramm, lasketeatejooks ja üha rohkem populaarsust võitev disc-golf. Üldarvestuses kuulus 108 punktiga esikoht korraldajale Halingale, kelle järgnesid Are 90 ja Suure-Jaani 83 punktiga. Seejuures kuulusid Halingale esikohakarikad jahilaskmises, pendelteatejooksus, kergejõustikus, naiste võrkpallis ja disc-golfis.

Are kontole kogunesid võidupunktid juhtkonna võistluselt, kus võistkondi esindasid vallavalitsuste või volikogude liikmed. Rannavõrkpallis pani oma paremuse maksma Türi ning lasketeatejooksus oli edukaim Tori.

Auhinnalaua katsid Jõemaa piirkonna ettevõtjad ning Pärnumaa Spordiliit koos kaaskorraldaja Halinga Vallavalitsusega.

Spordipäeva lõpetas ilutulestikuga kulmineerunud valla suur suvelõpupidu, peaesinejana astus üles Terminaator. Kõik soovijad said Euroopa Sotsiaalfondi rahastatavas SA Pärnu Haigla südametoas tasuta terviseteste teha. Õde Eha Vellendi sõnul mõõdeti huvilistel nii vererõhku, kolesterooli kui ka veresuhkrut ning soovijad suunati EKG-uuringule.

„Olen sedalaadi terviseennetusega tegelenud juba 15 aastat ning võin kinnitada, et tihe koostöö spordiürituste korraldajatega on äärmiselt efektiivne“; märkis haiglaõde. „Nii mõnelgi puhul oleme jälile saanud terviseriketele ning suunanud patsiente edasistele uuringutele“, selgitas Vellend ennetustöö põhimõtteid.

Spordiliidu projektijuht Vahur Mäe selgitas, et Rohelise Jõemaa spordimängud sündisid 2010. aastal varasemalt toimunud Reiu jõe mängude asemele ja on mõeldud kõigile – nii harrastajatele kui veidi kogenumatele terviseportlastele. Esmakordselt toimusid Rohelise Jõemaa suvemängud Toris. Mänge rahastavad Rohelise Jõemaa Koostöökogu ja kohalikud omavalitsused. PRIA leader tasub osaliselt ettevalmistuskulud, spordisaalide ja rajatiste rendi, reklaamikulude, osavõtjate toitlustamise, kohtunike tasude, projektijuhtimise ning ava-ja lõputseremooniate eest. Samuti soetati seoses projektiga koostöökogu piirkonda avalikuks kasutamiseks mõeldud inventar – helisüsteem, kergejõustiku tarvikud, telk, stardikaared, elektrigeneraator jpm.