Kilingi-Nõmme linnas elava perekond Kore ühist heategevuslikku innukust on juba korduvalt märgatud ka Saarde valla piiridest kaugel väljapoolgi. Paljulapselise pereema Janne ja pereisa Riho ettevõtlikkus pole jätnud nakatamata ka kodus kasvavaid lapsi.

Kertu Kore on Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi abiturient ja osaleb skautide tegevuses. Tema eeskujul on skaudid ka noorem õde Kerli ja väikevend Maru-Mehis. Kertu tunnistab, et armastab väga loomi ja seepärast pakkus aasta alguses välja mõtte Pärnu Kodutute Loomade Varjupaiga heaks. Teda abistanud Kerli jutust selgus, et kogu tegevust on Kertu algusest peale üksi vedanud, omades enda kõrval kümmet hästi aktiivset noort, kes vabatahtlikult nõustusid abikätt pakkuma.

Kertu juhitud koolinoorte omaalgatuslik tegevus algas kuulutuste ülespanemise ja interneti vahendusel hoogtööst teavitamisega. „Algatuse kohta võib öelda, et väike asi kasvas läbi heade ideede suureks,“ sõnas Kerli. Kertu sõnul järgisid valla elanikud, mitmed ettevõted ja asutused õpilaste üleskutset parima heameelega. Samal ajal peeti nõu varjupaiga juhataja Anni Kaistega, et teada hoolealuste tegelikke vajadusi. Pidevat nappust tuntakse loomade küljealustest, mis kiiresti kuluvad ja vajavad vahetamist ka uute abivajajate saabudes. „7. märtsil lõppes vanade tekkide, patjade ja linade kogumine heatahtlikelt Saarde valla inimestelt. Kokku koguti 7 suurt prügikotitäit vajalikke asju,“ ütles Kertu. Oma panuse andsid Hevo Tehnika OÜ, Resto baar, Majandusühistu. Algselt plaanitud vanade tekkide, patjade ja linade kogumisaktsiooniga liitunud 10. 11.R klass korraldasid heategevuslikke müüke, mille tulu suunati samuti varjupaigale.

Samal ajal oli paigutatud kooli puhvetis ja mitmetes kauplustes sentide kogumiskarbid. Praeguseks on poodidest sendikogumiskarbid ära võetud. „Raha oleme suutnud koguda ligikaudu 100 € kanti. Summeerimine toimub esmaspäeval ja ülekanne varjupaigale lähinädalal,“ teadis Kerli öelda. Kogutud rahalise toetuse abil saab võimalikuks varjupaigale vajaliku elektronkaalu muretsemine. Kui siiani pidi täiendavaid väljaminekuid tehes kaalumise vajadusel hoolealuseid sõidutama loomakliinikusse, siis pärast spetsiaalse kaalu ostmist muutub see osa tööst märksa paremini korraldatavaks.

Varjupaigale, kus praegu saavad hoolt ja armastust tunda 36 kassi ning 28 koera, anti lisaks tarbeesemetele üle ka loomatoitu.

Kokkuvõtvalt kinnitasid noored, et kogu aktsioon läks oodatust paremini ja Pärnu Kodutute Loomade Varjupaik oli nende ettevõtmise eest väga tänulik. „Peremeheta koerade ja kasside varjupaiga juht ütles peale hämmeldunud vaikust meie edust ainult "suur aitäh ja te olete väga tublid",“ vahendas Kerli juhataja Anni Kaiste sõnu.

„Tahaksime tänada kõiki inimesi, kes aitasid meil teha head ning loodame, et koostöö vastutulelike inimestega ei jäänud viimaseks,“ lausus Kertu, kes tegeleb parajasti koos teiste Kilingi-Nõmme noortega ühele koerale päris oma kodu otsimisega. Varem on Kertu osalenud ühes Pärnu lastekoduga seondunud projektis ja olnud emal abis mitmete teiste heategevuslike sündmuste teostumisel.

*

Samal teemal: