Registreerimine toimub Pärnumaa Spordiliidu kodulehel või Port Arturi infopunktides.

Kõik osalejad saavad erikleebise, rajal rattaabi ja lõpus kehakinnituse. Soovi korral võib tasuta enda tervist testida nn. südametelgis.

Laste miniretkedel osalejatele kingitakse magus üllatus ja antakse vahva diplom!

Korraldajad rõhutavad, et tegemist pole võistlusega ja aega ei võeta. Rajale oodatakse eri vanuses ja varustusega spordisõpru. Turvalise liiklemise eesmärgil kingitakse kõikidele eelregistreerunutele tasuta helkurvest. Retkel soovitatakse kasuta rattakiivrit ja jälgida tähelepanelikult liikluskorraldust!

Rattaretke organiseerivad Pärnumaa Spordiliit ja Pärnu Maakoolide Spordiliit koostöös partneritega, kelleks on Pärnu Maavalitsus, Kinhor, Port Artur, Pärnu Kahe Silla klubi, Pärnu Postimees, Raadio Pärnu, Kohaliku omaalgatuse programm, Eestimaa Liigub, Eesti Kultuurkapital, Ramirent, Hansaprint, Kenwalt, A2 Racing, Erki Sport, Pärnu Haigla, Euroopa Sotsiaalfond.

*

Iga-aastase Pärnumaa rattaretke algataja oli Pärnu Maavalitsus koostöös Pärnumaa spordiliidu ja Pärnu linna spordiliiduga, kes lootsid panna aluse pikaajalisele rahvaspordiüritustesarjale. Sel ajal veel Pärnu maavanema ülesannetes tegutsenud Toomas Kivimägi sooviks oli kujundada midagi tartlaste nelikürituste sarjale sarnanevat spordisündmust, mis oleks omane Pärnule. Kui Tartu Maratoni nelikürituste sarjas on saanud traditsioonilisteks spordisündmusteks Tartu suusamaraton, Tartu rattaralli, Tartu jooksumaraton ja Tartu rattamaraton, siis Pärnu võib kiidelda juba kümme aastat kestnud Kahe silla jooksuga Jaansoni rajal ja nüüd juba kolmandat aastat toimuva Pärnumaa rattaretkega. Loodetavasti toimub seitsme aasta pärast ka kümnes juubeli retk ja pole võimatu, et vahepeal lisandub veelgi traditsiooniks muutuvaid rahvaspordiüritusi.