Bastet on Egiptuse kassijumalanna nimi. Kiisud tunduvad alati väga puhaste loomadena, kes väldivad pori ja hoolitsevad pideva pesemisega oma väljanägemise eest. Sellepärast näib, et Pärnu seebikoja nimetus Bastet OÜ on tegelikult väga hea leid ja kutsub huvi tundma seepide vastu.

Haidi Vahenurm selgitas, et seebi omadusi saab muuta ja täiendada kui lisada erinevaid lisandeid: õlisid, vitamiine, värv- ja lõhnaaineid, mesilasvaha, jojobavaha ja muid aineid. Poeletilt seepi valides olen ostu tehes tavaliselt kõige määravamaks pidanud lõhna. Samal ajal pole osanud mõelda sellele, et mõni spetsiaalselt valmistatud seep võib kätelt või tervelt ihult peletada mingi ebameeldiva lõhna, mida iga meeldiva lõhnaga seep ei suudaks teha. Kalamees saab aniisiseepi kasutades pesta maha kalalõhna. Kööki sobib Vahenurme sõnul kohviseep, mis võtab kätelt toidu tegemise lõhna - näiteks sibul.

Ettevõte sai alguse suurest huvist seebitegemise kunsti vastu. Praeguseks on loodud terve hulk nahale kasulikke ja silmale ilusaid külmprotsess meetodil valmistatud seepe. Seebi valmistamisel kasutatavad baasõlid on kookosrasv, palmirasv ja oliivõli. Loomsetest rasvadest kuulub baasrasva hulka searasv. Palmi- ja kookosrasv annavad seebile tugevuse ja puhastusvõime, oliivõli omab niisutavat toimet. Üllatav on näha päris šokolaadi sisaldavat seepi. Seni teadsin, et šokolaad võib ettevaatamatuse korral vaid määrida. Sauna pidavat aga hästi sobima tugevalt kooriv meresoolaseep.

„Meie tooteid võib leida Pärnus Maarja Magdaleena Gildi majast, samuti suvelaatadelt,“ öeldakse Pühavaimu tänava äärde paigutatud müügileti tagant veel enne kui kiirustan järgmiste lettide juurde. Alles tükk aega hiljem mõtlesin kahetsusega sellele, et jätsin kasutamata võimaluse ka ise seepi teha, aga just seda õpetas Bastet inimestele Pärnu rahvusvahelistel hansapäevadel. Usun, et seda võimalust saab proovida veel edaspidigi.