09.03.2013, 11:00
Silmusupp metsaseentega
Kas silm on kala või mitte? Antsule jagasid kulinaarseid saladusi vanad kalurid ja meistrid ning nii valmis saates hõrk silmusupp metsaseentega.
5-6 silmu
2 sl võid
1 sibul
1 kollane porgand
1 tavaline porgand
1 noorem porrulauk
100g metsaseeni
4-5 kartulit
1l kalaleent
soola, pipart
tilli.
Puhasta silmud, pese ja lõika tükkideks. Loputa külma veega üleliigne veri välja ning kuivata silmud pärast pesemist.
Tükelda porgandid ja sibul ja prae kergelt võis. Prae ka metsaseened. Maitsesta.
Vala peale kuum kalaleem, lisa tükeldatud kartulid. Kui köögiviljad pehmed lisa silmud ja hiljem tükeldatud ja pestud porrulauk. Keeda veel 3-4 minutit ja serveeri kuumalt koos tilliga.
Jätku leiba!