Sindi Gümnaasiumi Comeniuse projekti folgigrupp

Aatriumi 2. korrusel pakkusid 3-7 klasside miniõpilasfirmad laadale tulnud ostlejatele laste endi valmistatud käsitööd. Sealsamas aatriumi alumise korruse põrandal oli ruumi paljudele esinejatele ja kaubanduskeskuse külastajatele, kes paratamatult tundsid vajadust seisatuda ning kuulata-vaadata õpilaste suurepäraseid etteasteid. Esinejate lastevanematele aga oli ülimaks naudinguks seista peaaegu kogu pika aja ühel kohal, et jälgida oma võsukeste lauluhäält, musitseerimise oskuseid või näitemängulisust sisaldavaid etteasteid.

Esinejate rivi oli väga pikk. Esimesed 20 avaminutit kuulusid Sindi Gümnaasiumi mudilaskoorile, 3A klassi tüdrukuteansamblile, 3B poisteansamblile ning viimaks laulsid 1A klassi solistid Kätlin Koplus ja Sigrid Riik.

Pärast pooletunnist pausi võtsid esinemisjärje üle Karl Jüri Rammi nimelise Sindi Muusikakooli ansamblid. Järgnesid Sindi Gümnaasiumi Comeniuse projekti folgigrupp ja Sindi Gümnaasiumi põhikooli ja gümnaasiumi astmete segaansambel. Uuesti astusid kuulajate ette Sindi muusikakooli õpilased, aga siis esinesid juba solistid.

Väga põnevaks osutus päeva lõpul Eneli Arusaare poolt ettevalmistatud seades ja 1A klassi poolt esitatud uurimustöö „Populaarsemad ametid“ top kümne vaates.

Sindi Gümnaasiumi direktor tunneb heameelt sellest, et viimasel ajal on sagenenud meeldivad ühisettevõtmised nende kooli ja hoone teises tiivas asuva Sindi muusikakooliga. Head tööd teeb põhikooli õpilastele majandusvallas teadmiste jagamisega Sigrid Jamnes, kelle organiseerimisel toimuski tänane miniõpilasfirmade laat. Samaaegselt ka arendusjuhi ametis tööd tegev Sigrid Jamnes organiseeris koostöös muusikakooli direktori kohusetäitja Mall Türk’iga kogu ettevõtmise ühtseks tervikuks, millega ei esindatud mitte üksnes kaht väikelinna õppeasutust, vaid näidati ilmekalt järjekordselt sedagi, kui hästitoimivalt saab kahe Sindi Linnavalitsuse allasutuse vahel kasulikku koostööd arendada.