Johannes Mets

Johannes Mets on juhendanud mudelautode tehnikaringi kümmekond aastat. Tema eestvedamisel valmis Sindis Baltimaade parimaks tunnistatud ja pikima sirge lõiguga automudelismi 8-realine ringrada. Sindi ja Limbaži ühisprojekti rahastati Eesti-Läti koostöö programmist, mille juhiks on olnud Johannes Mets. Eelmisel aastal peeti uuel juhtrajal mitmeid nimetamisväärseid võistlusi, mille hulgast paistis kõige esinduslikumana silma Põhja-Euroopa MM.

Sindi linnapea Marko Šorin ütles oma aastapäeva kõnes, et tänavu on paslik seoses Sindi Aastainimese 2013 tiitli väljakuulutamisega rääkida veel ühest inimesest. Linnapea hinnangul pidanuks 94 aastat tagasi andma Sindi aastainimese tiitli Julius Seljamaale, kes oli üks Tartu rahule allakirjutanuist. Seda ütles Šorin austusest oma kodukoha suurmehe vastu ja kahetsustundes 18. veebruaril antud allkirjale, mis viitab ajaloolise dokumendi ühe osa tühisusele. Seinal näidatud Eesti kaart oli Tartu rahu järgsetes piirides, mis haakus hästi Seljamaa teemasse.

Kuid olenemata riigi tüüri juures olevate isikute poolt tehtavatest poliitilistest otsustest püütakse kohalike omavalitsuste tasandil säilitada traditsiooone ja nii tunnustati Sindi linnas ka paljusid teisi inimesi, kes on aasta jooksul linna maine heaks oma tegevusega märkimisväärselt panustanud.

Aasta 2013 Sindi Kauni Kodu preemia määrati kahel kinnistul asuvale paariselamule aadressil Leevikese 1 ja 3. Auhinna, mis traditsiooniliselt koosneb majale kinnitatavast plaadist ja rahalisest preemiast, said mõlema kinnistu omanikud Ruth Vaga ja Ragnar Vaga.

Traditsiooniliselt tunnustati ka Sindi linna möödunud aasta parimaid kultuuri- ja spordiinimesi.

Möödunud aasta kultuurinimese tunnustuse pälvisid Sindi Gümnaasiumi õpetajad Lembit Roosimäe ja Eneli Arusaar, kellest viimane juhendab ka kooli teatriringi; 2013. aastalõpukontserdi „Kõik on kõige peegeldus“ korraldaja Ege Kukk; läinud aastal Eesti ulmeauhinna Stalker, parima algupärase romaani võitnud kirjanik Tiit Tarlap.

Väljapaistvate tulemuste eest 2013. aasta spordis said tunnustatud maadlejad Randel Uibo, Raimond Uibo, Argo Mitt ja Tiia-Triin Tomson, poksi treener Juri Mozesov, ratsutaja Betti Buht, Sindi ANK iluvõimlemisringi juhendaja Margit Schmidt, krossisõitja Jarmo Lehiste, automudelisportlane Andy Aron, sangpommitõstjad Ülle Miil ja Siiri Univer ning kabetajad Janet Tamm ja Hendrik Tamm.

Kontsertosas esinesid Sindi Gümnaasiumi õpilased Eneli Arusaare juhendamisel, rahvatantsijad, Sindi laulukoor. Õhtu naelaks kujunes liivakunstnik Madli Luugi esinemine, kes muusika saatel viis vaatajad Eesti riigi ajaloo radadele. Seltsimajas moodustati ka Balti kett, mis kujunes kohal viibinute sõnul päris võimsaks elamuseks.

Samal teemal: