Fotodel avastardi ootel ja Lilje Nurm koos Ants Jeretiga

Sindis toimusid täna kunagise kiiruisutaja, treeneri ja jalgratturi Avo Nurme 44. mälestusvõistlused jalgrattakrossis, mille peakorraldajaks oli Pärnu Spordiseltsi Kalev Spordikool. Sindi Sügiskross kannab juba 34 aastat Avo Nurme mälestusvõistluste nime. Stardid anti Sindi raekoja lähedal asuvas Sõpruse pargis, edasi sõideti kiriku juures, seejärel piki Pärnu jõekallast laululavast mööda kalmistu suunal ja jätkati pargiteedel väikeste põigetega uuesti kaldapealsele tagasi. 2,3 km pikkune rada järskude tõusude ja laskumistega jõekaldal ning suhteliselt tasasel pinnal pargiteedel on enamvähem sama, mille Nurm kunagi oma treeninguteks välja valis. „Esimesed sõidud tegi Avo hoopis kaupluse Konsum ja kunagise moemaja vahele jäävas pargis,” meenutas tänasel võistluspäeval lesk Liljo Nurm, kes mäletas hästi rajale asetatud palgijuppe, millest rattamees krossi sõites üle hüppas.

Eranditult kõigil võistlustel on Sindis kohal olnud Ants Jeret, keda Nurm on ka lühikest aega treeninud. Käesolevate võistluste läbiviimisel andis ta stardikäskluseid ja oli mitmet muudmoodi korralduse poolel abiks. Võistluste peakorraldaja on Kaido Juurik. Võistlejaid oli ühtekokku 150 ümber. Nende hulgas ka Sindi oma mees Mihkel Nurk, kes sõitis M 14 klassis. Sindist võiks muidugi rohkemgi olla. Rattasõidu huvilistest ei tohiks ju puudust olla, seda näitab MX-ratturite arvestatav hulk Sindis. Muidugi on suur vahe, kas sõita pikka distantsi raskel maastikul või teha iseäralikke õhupöördeid trampliinide kohal. Liljo Nurm on seda meelt, et Sindi linn peaks senisest suuremat tähelepanu pöörama jalgrattaspordi arengule Sindis. Avo Nurme mälestusvõistluste suurem teadvustamine saaks olla üheks paremaks tõukejõuks. Ta leidis, et linnapea Liina Maaste ajal olevat sündmust rohkem väärtustatud ja lootis, et tuleval aastal Avo 75. sünniaastapäeval (18. august) osutatakse võistlustele märksa enamat tähelepanu.

Tänumeene linnavalitsusele ja peakorraldaja Kaido Juurik

Tänaseid võitjaid autasustas isikliku käepigistusega Sindi linnapea Mati Mettus, kes oli tulnud võistluseid jälgima kogu perega. Sindi Linnavalitsus koos Urmas Mägi juhitava Fein-Elast Estonia AS-ga on kõige suuremad võistluse toetajad. Selle kinnituseks kinkis Ants Jeret Kalevi spordikooli poolt mõlemale suurtoetajale väikese meene. Linnapea Mati Mettus rõhutas, et Avo Nurme sünnijuubeli aastal peab toetus nendele võistlustele veelgi tugevam olema.

Lõpuprotokolli järgi olid vastavates võistluskategooriates esikohad järgmised:
4,6 km distantsil tuli M12 klassi võitjaks Kristjan Johanson ajaga 12:53. Sama pikkusega distantsi N12 võitjaks osutus Mari-Liis Mõttus ajaga 13:47. Samal distantsil N14 klassis sõitnud Sirje Lepik tuli esikohale ajaga 13:31.
11,5 km distantsil M14 klassis oli ajaga 30:05:00 parim Silver Mäoma. Samal distantsil ainsana võistelnud Karin Redi ajaks mõõdeti 37:14:00
18,4 km distantsil sõitis M16 klassis esimeseks  Timmo Jeret ajaga 42:00:00. Sellel distantsil N18 klassi parim oli Daisi Rist. N-eliit kahest võistlejast parim oli Maarja Kuuskvere. Klassi sport kahest parim oli Valeri Homutov. Sen1 neljast parim oli Juri Molev. Sen2 parim oli Aimur Uuk. Sen3 parim oli Peeter Tarvis.

Pikimal, 27,6 km pikkusel distantsil saavutas U23 arvestuses esikoha Gabriel Leppik ajaga 1:03:20. M-eliit arvestuses oli kahest võistlejast parim Erki Kukk ajaga 1:03:36 ja viimasena võistelnud M18 klassis tuli kaheksast sõitjast esimeseks Marti Välk ajaga 1:07:45.