Kanali kohal tõstetakse teed 1,16  meetrit

„Esimene kolmandik Kalamaja tee-ehitusest on valmis,“ selgitas tänases vestluses Sindi abilinnapea Rein Ariko. Teekalde vähendamise vajadus tõusis teravamalt päevakorda 2010. aastal, sest eriti talvistes tingimustes oli AS Sindi Lankat teenindavate suurte veokite liikumine liialt järsul teel oluliselt rasekndatud. Teed uuendatakse 260 meetri pikkusel lõigul.

Vabriku kanali truubi kohalt tõstetakse teetammi 1,16 meetrit. Kui varem oli teekalle 11%, siis ehituse valmides jääb kaldeks 6,68%. Uuendatavale teele kantakse kaks kihti freesitud asfaldipuru, mis omakorda pigitatakse ja kaetakse graniitkillustikuga. Kahe kihiga graniidiga pindamist ei tehta siiski mitte kohe, vaid antakse aega tee loomulikuks vajumiseks. Mustkattega tee annab ehitaja tellijale üle kuu lõpuks. Täies mahus peavad tööd tehtud saama augustis. Ehisusprojekt on läbinud Nordecon AS kontrolli, millega kinnitatakse ettevalmistatud projekti vastavust etteantud nõuetele.

Ehituse peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti AS, kes vastas väljakuulutatud riigihankele parima pakkumisega. Kui eeldatav projekti maksumus oli 83 820 eurot, siis hanke tulemusena langes summa 64 428 eurole. Sellest tasub EAS 85% ja ülejäänu jääb linna kanda.

Sindi Linnavalitsus sõlmis Lemminkäineniga lepingu 2. mail ja töödega alustati 8. mail.

Samal teemal: