- 16. september. Kanadas sõlmiti Maa osoonikihi kaitsmiseks rahvusvaheline Montréali protokoll, et kindlustada kontroll osoonikihti kahandavate ainete tootmise, kasutamise, impordi ja ekspordi üle.

Nüüdseks on sellega ühinenud 197 riiki ja maad. Eesti ühines Montréali
protokolliga 1996. a.

- 17. september. USAs tähistati pidulikult USA põhiseaduse 200. sünnipäeva.

Maailma lühimale põhiseadusele kirjutas 17. IX 1787 Philadelphias alla Konstitutsioonilise Konvendi 55 liikmest 39.

- 18. september. USA president Ronald Reagan teatas, et veel sel aastal kohtub ta N Liidu juhi Mihhail Gorbatšoviga, et alla kirjutada kesk- ja lühimaa tuumarakettide likvideerimise lepingule.

- 20. september. Vanemuises esietendus Ago-Endrik Kerge lavastatud Jaan Kruusvalli küüditamisteemaline näidend “Vaikuse vallamaja”.



AJAVAIM KUULUTUSTES

Mitmesugust

- Müüa 11aastane tiine tori mära (paberitega) koos 4k varsaga või vahet auto või traktori vastu. Samas müüa vedruvanker, hobukultivaator ja niidumasinad, kahehobuse ader, meevurr, rautamata vankrirattad ja regi.

- Sukka-sokki kantakse iga võimuga! 100% puuvilla ja sokkide alt ei löögi sädemeid! Nõudke kauplustest! Suka- ja sokivabrik.

- Aitame teha kiiresti viisasid kõikidesse riikidesse. AS ERXUS.

- Siin on tasuv töö, mida otsite. Soliidne firma pakub tööd müügiagendile kõikjal üle Eesti ja ka mujal. Tasu soliidne, kõik sõltub endast. Soovitav algkapital.

- Ostame soolatud veisetoornahka!

- Firma ostab köömet. Hind sõltub kvaliteedist.

- 24a noormees soovib tutvuda 25-26a maatööd armastava neiuga. Võru Postimaja.

- Kui on rotid, klaari sotid! Rotimürk “342” tapab esimesel kasutamisel!

- Aitan teil korraldada soovikohase peo. Rahvuslik muusika, naljad, mängud, foto, video, ruumid. Peovanem Heino.

- Vajatakse väga kiiresti 55-65a koduperenaist Ida-Virumaale, Peipsi äärde, Kauksi 61a naispensionäri juurde. Soovitav mitte­suitsetaja, mitte alkoholi­lembene, peab oskama kõiki perenaise töid.